Search
menu
Search

Vliegveld Madrid gesloten vanwege drone(s)

Vliegveld Madrid gesloten vanwege drone(s)
Beeld: 123rf

Vliegveld Madrid gesloten vanwege drone(s)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het drukste en grootste vliegveld van Spanje is Madrid-Barajas en dat werd deze maandag gedurende meer dan 90 minuten gesloten vanwege de aanwezigheid van een of meerdere drones. De vliegveldbeheerder Aena en luchtvaartcontrole Enaire besloten op aandringen van de politie het vliegverkeer maandagmiddag te stoppen.

Rond 13 uur maandagmiddag werd bij het vliegveld Madrid-Barajas Adolfo Suárez een vliegende drone en mogelijk meer drones gesignaleerd. Meteen werd vanwege de veiligheid en omdat dit protocol is alle vliegactiviteiten stopgezet

Omdat het vliegverkeer niet meer was toegestaan werden er in anderhalf uur tijd 26 vluchten naar andere vliegvelden gestuurd. Daaronder bevonden zich de vliegvelden van Barcelona, Valencia, Alicante-Elche, Zaragoza en Valladolid. Rond 14.40 uur kon Madrid-Barajas weer open voor het vliegverkeer en konden de vliegtuigen die naar andere vliegvelden waren gestuurd terugkeren naar Madrid.

De weersomstandigheden waren maandag voor het vliegverkeer bij Madrid al moeilijk vanwege de dichte mist maar de aanwezigheid van drones of een drone maakte de situatie niet makkelijker voor de luchtverkeersleiders. 

Nadat de drone of drones werden ontdekt zijn agenten van de politie op zoek gegaan naar de piloot of piloten van de drone of drones. Daarvoor heeft de Guardia Civil speciale apparatuur. Het is nog niet bekend of deze personen gevonden zijn

LEESTIP: Regelgeving voor het vliegen met een drone in Spanje

Het Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) herinnert iedereen eraan dat het vliegen met een drone in verboden gebied zoals bij vliegvelden boetes kunnen opleveren tussen de 60 en 225.000 euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?