Het Spaanse woord of zin van de dag (198)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (198)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

En yeah we gaan door met het Spaanse woord of zin van de dag. Op naar de 300. Maar ik heb je hulp nodig. Ga naar www.facebook.com/supergoedspaansleren en doe mee met de WIN ACTIE met 1.100 euro aan prijzen. Je maakt heel eenvoudig kans op het Super Spaanse lespakket of een online cursus naar keuze. En aanstaande vrijdag met Het Spaanse woord 200 maak ik de winnaars bekend.

Woensdag 3 februari 2021

El miércoles 3 de febrero de 2021
uitspraak: el mjerkoles tres de febrero de dosmielbeentioeno

Ik heb één Gratis LIVE Spaanse les die ik op meerdere tijdstippen geef, zodat iedereen een keer kan meedoen. https://event.webinarjam.com/register/1/z3rvgtx Er komt geen opname van. Je leert en oefent hier mannelijk/vrouwelijk – SER + ESTAR – we doen een oefening – belangrijke Spaanse zinnen, zodat je altijd gelijk antwoord kunt geven in het Spaans. Echt superleuk. Alleen internet nodig, geen camera of microfoon.

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen.

Maak 3 zinnen met bovenstaande woorden in de Besloten Facebook groep: www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen en tag mij (Cintha) even dan kijk ik met je mee.

  • Retrasado – uitspraak: retrasado – Achterlijk, kan ook iets of iemand die achter loopt qua tijd. Ouderwets bedoel ik dan meer.
  • Inútil – uitspraak: inoetiel – Nutteloos / waardeloos
  • Loco/a – uitspraak: loko voor iets mannelijks of loka voor iets vrouwelijks – Gek
Ga naar de inhoud