Search
menu
Search

Catalaanse agent voorkomt overval supermarkt buiten zijn diensturen (video)

Catalaanse agent voorkomt overval supermarkt buiten zijn diensturen
Beeld: @mossos / twitter

Catalaanse agent voorkomt overval supermarkt buiten zijn diensturen (video)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In de buurt van Barcelona heeft een alerte mosso d’Esquadra (Catalaanse politieagent) een overval in een supermarkt voorkomen. De man was niet in dienst doen hij getuige was van een poging tot diefstal. Hij slaagde er in die poging door snel te handelen te verijdelen.

De agent was niet aan het werk, en dus ook niet per se in staat van paraatheid toen hij doodleuk een supermarkt in de kuststad Mataró (in de provincie Barcelona) binnenwandelde. Hij zag meteen dat er iets aan de hand was. Een dief bedreigde een van de werknemers met een groot mes, en droeg hem op de inhoud van de kassa af te geven.

De hele sequentie die daarop volgde werd vastgelegd door de camera’s van de supermarkt en werd op het internet gepubliceerd. De agent handelde vliegensvlug, en slaagde er met een professionele beweging in de delinquent in een mum van tijd naar de vloer te worstelen en in een houdgreep te houden. Hij haalde ook meteen een bundel gestolen geldbriefjes en wat kleingeld uit zijn zakken. Ook het grote mes werd van de man afgenomen en in veiligheid gebracht.

Na te controleren of er geen enkele gewonde was, vroeg de agent aan een van de omstanders om de politie te bellen. Die stuurde versterking en rekende de overvaller meteen in. De man bleek al een criminele voorgeschiedenis te hebben en werd tijdelijk vastgezet in de gevangenis.

De mossos d’Esquadra deelden de videobeelden via hun officiële Twitter-kanaal. Je kan ze hieronder ook bekijken. De verantwoordelijken bewonderden de moed en de daadkracht van de agent, en benadrukken dat het plichtsbesef van de politie een waarde is die niet enkel op het werk hoog in het vaandel wordt gedragen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?