Grote storing internet en mobiele telefoonnetwerken in Spanje

Grote storing internet en mobiele telefoonnetwerken in Spanje
Beeld: Canva

Grote storing internet en mobiele telefoonnetwerken in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 3 februari zijn er tienduizenden klanten die klagen over problemen met de mobiele telefonie. Dat wil zeggen, de grootste telecomaanbieders van Spanje zoals Orange, Vodafone, Movistar, Simyo, Jazztel, Lowi en Yoigo hebben te maken met onderbrekingen en storingen in hun vaste internet en mobiele telefonie netwerken. Op de website Downdetector wordt daar sinds 9.45 uur melding van gedaan.

Gebruikers ervaren problemen met bellen, sms’en en verbinding maken met internet. Deze meldingen komen voornamelijk uit de grote Spaanse steden, met Madrid, Barcelona, ​​Valencia en Málaga als de zwaarst getroffenen. Het aantal incidenten nam toe na 9.00 uur, vanaf dat moment begonnen sommige gebruikers de melding op sociale netwerken te melden. De oorzaak van het probleem is waarschijnlijk te wijten aan een netwerkstoring.

Diverse telecomproviders zoals Vodafone, Orange en Jazztel erkennen de problemen en zeggen dat ze eraan werken om deze zo snel mogelijk op te lossen. Geen enkel bedrijf heeft echter officieel gezegd wat de reden is voor de storingen. Het feit dat het veel operators tegelijkertijd treft, suggereert dat het mogelijk te wijten is aan problemen met de communicatie-infrastructuur.

De storingen hebben zowel het bekabelde als het draadloze internet en het telefoonsignaal aangetast, hoewel elke operator zijn eigen problemen had. Bij Movistar heeft 44% van de incidenten te maken met vast internet, terwijl bij Orange 74% van de klachten te maken had met het ontbreken van een telefoonlijn.

Tegen de tijd dat je dit artikel leest kunnen de problemen inmiddels opgelost zijn, maar het kan wel een verklaring zijn waarom je vrijdagmorgen in Spanje slechts mobiel bereik had.

Ga naar de inhoud