Vijf Michelin-restaurants in Barcelona waar je voor minder dan 40 euro kunt eten

Vijf Michelin-restaurants in Barcelona waar je voor minder dan 40 euro kunt eten
Beeld: Canva

Vijf Michelin-restaurants in Barcelona waar je voor minder dan 40 euro kunt eten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op het moment dat je op zoek bent naar een restaurant is er niets beters dan een tip te krijgen van de beste adviseur. Daarbij willen we natuurlijk graag dat het eten lekker is, de sfeer goed is en dat het vooral ook betaalbaar is. En dat kan in Barcelona al vanaf 40 euro in een Michelin-restaurant, wie wil dat nu niet!

Op momenten dat je iets bijzonders wilt en niet in een typische Spaanse bar terecht wilt komen, heb je soms een beetje hulp nodig. Die hulp krijgen we gelukkig van de Michelin gids. Deze heeft nu een speciale lijst waarop de beste kwaliteit-prijs verhoudingen te vinden zijn. En hier hebben we een lijstje van de vijf beste restaurants in Barcelona waar je voor minder dan 40 euro terecht kunt.

Vivanda

Als je een restaurant zoekt in de wijk Sarria waar je lekker tapas kunt eten of voor een menu wilt kiezen kun je hier terecht. ‘Er worden gerechten bereid uit de traditionele Catalaanse keuken met moderne technieken en producten. Vergeet vooral niet hun beroemde ham kroketjes te proeven!’ volgens de Michelin gids.

Saó

Dit is één van de restaurants waar je het best seizoensproducten kunt proeven. Alles komt uit de nabije omgeving en het restaurant heeft één van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen. ‘Dit restaurant heeft keuze uit drie verrassingsmenu’s met allemaal traditionele smaken, maar met een modern sausje en soms een hint naar de Franse keuken dankzij chef-kok Juanen Benavent, die daar ook werkt’. 

La mundana

Hoewel patatas bravas en Aziatische calamari hun specialiteit zijn, is La mundana een referentie die niemand voorbij kan gaan. Deze plek was eerst een vermout bar, maar is nu omgetoverd tot een eetcafé. ‘Het creatieve menu speelt met de smaken van over de hele wereld en de hoeveelheid verschillende soorten vermout zal je verrassen.’

Berbena

Dit restaurant is dicht bij de calle Diagonal te vinden. Het is een klein restaurant dat sensatie veroorzaakt in Barcelona op het gebied van gastronomie en wijn. ‘Hier wordt een moderne keuken geserveerd met een knipoog naar exotische smaken. Alles is gebaseerd op het gebruik van seizoensproducten uit de omgeving van de Middellandse Zee. Een reservering is zeker nodig.’

Avenir

De keuken hier is traditional met een knipoog naar de zee en de Catalaanse bergen. Het lijkt een beetje op een bistro, maar heeft veel te bieden. Er zijn verschillende menu’s beschikbaar, maar je kunt er ook losse gerechten bestellen.

Ga naar de inhoud