Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (91)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (91)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (91)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Even snel het geheugen opfrissen. Juli 2014 kochten wij onze eerste Spaanse huis en in maart 2018 emigreerden wij naar Spanje. In oktober 2020 kochten wij een oud vervallen huis en na een renovatie van bijna drie jaar openen de deuren van B&B Casa Rodriguillo zich in juli 2023. In februari 6 jaar geleden waren wij dus ons vertrek naar Spanje aan het voorbereiden. Wij zaten op dat moment in een piepklein huurhuisje. Veel van onze spullen waren al ingepakt en stonden opgeslagen in een aanhanger die bij vrienden in de schuur stond. Klaar om met ons mee naar Spanje te verhuizen.

Wat is er veel gebeurd in die afgelopen zes jaar en wat zitten we nu op onze plek. De eerste jaren waren we nog heel erg aan het zoeken hoe we een stabiele toekomst voor onszelf konden opbouwen. We hebben van alles aangepakt en uitgeprobeerd. Hiervan hebben we heel veel geleerd en ervaring opgedaan. Om eerlijk te zijn; Project Casa Rodriguillo hadden we nooit aangedurfd zonder al deze ervaring op zak. In het begin is er genoeg stress om te emigreren en je weg te vinden. Om dan ook nog zo’n monster project erbij te hebben. Denk niet dat we dat overleefd zouden hebben.

Goed, we hebben het gelukkig wel overleefd en voor het eerst in ons leven hebben we werk wat we beide heel erg leuk vinden. Elke dag is anders. De omgang met gasten is erg leuk en we zijn elke dag bezig om onze B&B te verbeteren en mooier te maken. De voorgevel is bijna klaar en de veranda schiet ook al lekker op. Gelukkig maar dat we het leuk vinden. Het zou wat zijn, ben je 3 jaar keihard aan het werk en stop je al je geld en meer in een project… En dan valt het tegen, pfff! Moet er niet aan denken.

De eerste amandelbomen komen al in bloei, dus de lente is in aantocht. Een heerlijke periode! Hopelijk gaat er nog wel wat regen vallen de komende tijd. Niet dat wij blij worden van regen, maar de natuur wel. Die is zeer hard toe aan een flinke berg regen. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud