skip to Main Content
Mercadona eigenaar Juan Roig: “onze website is niet om aan te zien”

Mercadona eigenaar Juan Roig: “onze website is niet om aan te zien”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Veel zegt de eigenaar en topman van de meest succesvolle Spaanse supermarktketen Mercadona niet maar als Juan Roig praat dan heeft hij ook wel wat te melden. Tijdens de presentatie van de 2016 jaarcijfers wist de Valenciaanse supermarktbaas op te merken dat de website van het bedrijf niet echt fantastisch is. Letterlijk zei hij in het Spaans “Nuestra web es una mierda” wat zoveel betekent als “onze website is shit”.

Volgens Juan Roig vinden niet alleen de klanten dat maar ook hijzelf. Volgens de Valenciaanse zakenman heeft Mercadona zich veel te veel gefocust op de verkoop en ontwikkelingen in de supermarkten en heeft het bedrijf de vooruitgangen op het internet een beetje links laten liggen. Daarom is recent de jongste dochter van de eigenaar (Juana Roig) aangesteld om de website, internet winkel en alles omtrent het online aanwezig zijn te gaan verbeteren.

Grootste

Ondanks het feit dat de website van Mercadona niet echt geweldig is en het kopen via internet een reisje terug is naar de negentiger jaren, wist Mercadona toch vorig jaar 3,7 miljoen internetkopers te trekken naar de online supermarkt. Hiermee is Mercadona ongewild de grootste online supermarkt winkel van het land. Afgelopen zomer werd de website compleet omgebouwd tot een moderne bedrijfswebsite met informatie over nieuwe producten, nieuwe winkels en algemeen nieuws. Het internet kopen echter is nog niet aangepast en ziet er nog net zo uit als 15 jaar geleden.

Amazon

De eigenaar van Mercadona voelt de hete adem van Amazon in zijn nek nu het Amerikaanse online warenhuis afgelopen zomer ook is begonnen met het verkopen van bepaalde voorverpakte supermarktproducten en verse marktproducten met een extra snelle levering van 1 of 2 uur. Voorlopig is deze service nog alleen te verkrijgen in en rondom de steden Madrid en Barcelona maar Amazon zou Amazon niet zijn als deze service snel zal uitbreiden naar andere steden. Daarvoor is Amazon al gaan samenwerken met de Spaanse Día supermarktketen.

Rendabel

Voor Juan Roig echter is en blijft de fysieke buurtsupermarkt (er zijn er meer dan 1.600) het belangrijkste en zal het Valenciaanse bedrijf alleen verder gaan met de ontwikkeling van het via internet winkelen als het rendabel is, iets waar het bedrijf van overtuigd is. Mocht Mercadona er echter niet in slagen om succesvol en winstgevend via internet te verkopen dan zal dit geen prioriteit zijn voor Mercadona, aldus Juan Roig.

Pas in 2018

Klanten moeten nog wel even wachten want voor 2018 zal het beter en moderner online verkopen niet gaan gebeuren. Er moet hard gewerkt worden om een compleet nieuws systeem op te zetten, marktonderzoeken doen en vele maanden aan tests voordat Mercadona de stap waagt. Het is namelijk geen kleine onderneming en mocht Mercadona moderner en makkelijker gaan worden op het internet dan heeft dat wat betreft de afhandeling van de producten, de levering en veel meer aspecten grote gevolgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Geef eerlijk toe dat ik nooit op hun website kijk want ik doe er gewoon mijn boodschappen en word al door enkele kassiersters vriendelijk begroet als ik er terug ben.
    Wat mij betreft is de Mercadona de beste, alhoewel ik voor mijn fruit naar de Consum ga.
    Maar goed, iedereen heeft andere smaken. Leuk toch !

  2. Ik vind het niet prettig als ik aan de beurt ben aan de kassa dat de kassiers(ters), verhaaltjes vertellen aan de klanten die achter mij staan. Dat kan wachten tot zij aan de beurt zijn denk ik.

  3. De website is inderdaad una mierda!!! En de bezorgers moeten voorzien worden van een goed gps systeem.Als ze je huis niet kunnen vinden komen de bevroren producten half ontdooit aan!

  4. Leuk artikel. Wist niet dat Mercadona ook op internet actief is. Doe al jaren als ik in Spanje ben mijn boodschappen daar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken