30 lichtgewonden bij tweede ‘mascleta’ tijdens Fallas feesten Valencia

VALENCIA – Tijdens de tweede dag van de traditionele knalvuurwerk activiteiten ofwel ‘mascletas’ bij de Las Fallas feesten in Valencia zijn zaterdag 30 personen lichtgewond geraakt. Terwijl er duizenden mensen aanwezig waren op het plein voor het gemeentehuis om te genieten van het vuurwerk kabaal, werden 30 mensen onwel.

Het Rode Kruis heeft 25 personen medische assistentie moeten verlenen omdat zij plots onwel werden en enkele van hen het bewustzijn kort verloren (lipotimia). Een andere persoon moest geholpen worden omdat deze kneuzingen had opgelopen terwijl een andere aanwezige om psychiatrische redenen werd geëvacueerd.

Tijdens de Las Fallas feesten in Valencia is het gebruikelijk om elke dag een ‘mascleta’ af te steken om de festiviteiten aan te kondigen. Een ‘mascleta’ is een luidruchtige en ritmische compositie van vuurwerk, of eigenlijk meer knalvuurwerk zonder het visuele effect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
anton74

Echte aantal gewonden ligt natuurlijk veel hoger, gehoorschade wordt waarschijnlijk in de cijfers niet meegenomen. Bovendien heb je gehoorschade niet meteen door en komen de gevolgen pas vele jaren later.

Pedro

Spanje een land van veel vuurwerk / luchtvervuiling en geluidsoverlast en veel uitstoot van uitlaatgassen. Dus berichten over Spanje hoe gezond en een lang leven daar zet ik grote vraagtekens achter.! De roze bril is groot en maakt het mooier dan dat het is..! Rare dolgedraaide wereld..! Jammer genoeg ook in veel andere landen..! De realiteit spreekt boekdelen. Het niet willen zien maakt de ezel koppig !! Hopelijk komt er snel een andere en schonere wereld.! Want zo gaat het niet de goede kant op..! Genieten van herrie echt van de wereld afgegleden..!

Martin

Konden ze er niet wat rode en gele kleurstof bij de rook doen?

Fasas

En dan ook nog een oetel erbij?

Fred

Lijkt wel clickbait nieuws, je denkt toch echt dat de lichtgewonden door de mascletas zijn komen. Nu hebben 30 mensen misschien ergens gegeten waar het niet zo best was.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.