skip to Main Content
30 lichtgewonden bij tweede ‘mascleta’ tijdens Fallas feesten Valencia
RTVE

30 lichtgewonden bij tweede ‘mascleta’ tijdens Fallas feesten Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Tijdens de tweede dag van de traditionele knalvuurwerk activiteiten ofwel ‘mascletas’ bij de Las Fallas feesten in Valencia zijn zaterdag 30 personen lichtgewond geraakt. Terwijl er duizenden mensen aanwezig waren op het plein voor het gemeentehuis om te genieten van het vuurwerk kabaal, werden 30 mensen onwel.

Het Rode Kruis heeft 25 personen medische assistentie moeten verlenen omdat zij plots onwel werden en enkele van hen het bewustzijn kort verloren (lipotimia). Een andere persoon moest geholpen worden omdat deze kneuzingen had opgelopen terwijl een andere aanwezige om psychiatrische redenen werd geëvacueerd.

Tijdens de Las Fallas feesten in Valencia is het gebruikelijk om elke dag een ‘mascleta’ af te steken om de festiviteiten aan te kondigen. Een ‘mascleta’ is een luidruchtige en ritmische compositie van vuurwerk, of eigenlijk meer knalvuurwerk zonder het visuele effect.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Echte aantal gewonden ligt natuurlijk veel hoger, gehoorschade wordt waarschijnlijk in de cijfers niet meegenomen. Bovendien heb je gehoorschade niet meteen door en komen de gevolgen pas vele jaren later.

  2. Spanje een land van veel vuurwerk / luchtvervuiling en geluidsoverlast en veel uitstoot van uitlaatgassen. Dus berichten over Spanje hoe gezond en een lang leven daar zet ik grote vraagtekens achter.! De roze bril is groot en maakt het mooier dan dat het is..! Rare dolgedraaide wereld..! Jammer genoeg ook in veel andere landen..! De realiteit spreekt boekdelen. Het niet willen zien maakt de ezel koppig !! Hopelijk komt er snel een andere en schonere wereld.! Want zo gaat het niet de goede kant op..! Genieten van herrie echt van de wereld afgegleden..!

  3. Lijkt wel clickbait nieuws, je denkt toch echt dat de lichtgewonden door de mascletas zijn komen. Nu hebben 30 mensen misschien ergens gegeten waar het niet zo best was.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken