skip to Main Content
45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden
Diario de Córdoba

45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÓRDOBA – De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) omschreef Flavia als de meest trieste olifant ter wereld na 43 jaar helemaal alleen in een kleine ruimte in gevangenschap in de dierentuin van Córdoba te hebben geleefd. Ondanks het harde werk van PACMA en Belgische en Franse specialisten die de vrijlating van Flavia aanraden, is de olifant overleden.

Gedurende anderhalf jaar heeft PACMA gestreden voor een ‘waardig pensioen’ van de 4-jarige olifant Flavia. In januari van dit jaar liet de Partij voor de Dieren specialisten uit België en Frankrijk naar Córdoba komen om te kijken of Flavia naar een andere omgeving verhuisd kon worden om de laatste jaren van haar leven in een dierenopvangcentrum in Frankrijk te wonen. Helaas mocht het niet zover komen en is de 45-jarige olifant overleden.

Flavia arriveerde in 1976 op tweejarige leeftijd in de Zoológico de Córdoba waar ze gedurende 43 jaar helemaal alleen heeft gewoond. De laatste zes maanden ging haar fysieke staat echter snel achteruit en ondanks dat de medewerkers en dierenartsen hebben geprobeerd haar beter te krijgen, is ze op 45-jarige leeftijd overleden.

Voor PACMA is Flavia het boegbeeld geworden van het trieste leven van de dieren in dierentuinen in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Inderdaad wederom een triest geval van in feite dierenmishandeling. Ik spaar al 50 jaar olifanten en heb babies geadopteerd in Kenia en dat is een super gave ervaring zo een hummel de fles te geven en dan na jaren weer oog in oog te staan en dat ze dan nog weten dat ze je kennen. Dat was een intense ervaring. Er is een flinke lading tranen gevloeid!
  Ja ik blijf erbij de mens is HET BEEST op aarde.

 2. Wederom zo’n arme stumper overleden na een miserabel leven in gevangenschap. Als mensen toch eens wisten hoe intelligent deze dieren zijn. Schande en de zoveelste trieste zaak t.a.v. dieren in Spanje.

 3. Stop toch met die idiote dierentuinen.En als het toch echt moet maak dan een hele grote in plaats van de honderden kleine gevangenissen waar ze van de stress half zot worden.

  1. Je hebt een punt hier Eddy.
   Ik pleit voor landelijke dierentuinen. dwz max 1 zeer grote dierentuin in elk land ipv de vele kleinere die er nu zijn per land.
   Dierentuinen zijn zijn echter nodig om te voorkomen dat de vele bedreigde soorten uitsterven.

   1. Helemaal mee eens, een drie of vier grote dierentuinen bouwen, voor mijn part een groot safari-park met een treinverbinding, ruimte is er zat in dit land.

 4. Olifanten zijn kuddedieren. Ocharme , deze olifant heeft heel zijn leven in eenzaamheid door moeten brengen. Hoe verdrietig

 5. Van dit bericht krijg ik Tranen, het Dier is ook een Schepsel van God, met een Levende Ziel. de Here Jezus Christus zal nu voor deze prachtige Olifant zorgen, de mensheid is wreed.zonder gevoel, behalve als het hun betreft.Gelukkig hebben wij een Hemelse Rechter.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken