45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden

Oeps ... foto ontbreekt!

45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) omschreef Flavia als de meest trieste olifant ter wereld na 43 jaar helemaal alleen in een kleine ruimte in gevangenschap in de dierentuin van Córdoba te hebben geleefd. Ondanks het harde werk van PACMA en Belgische en Franse specialisten die de vrijlating van Flavia aanraden, is de olifant overleden.

Gedurende anderhalf jaar heeft PACMA gestreden voor een ‘waardig pensioen’ van de 4-jarige olifant Flavia. In januari van dit jaar liet de Partij voor de Dieren specialisten uit België en Frankrijk naar Córdoba komen om te kijken of Flavia naar een andere omgeving verhuisd kon worden om de laatste jaren van haar leven in een dierenopvangcentrum in Frankrijk te wonen. Helaas mocht het niet zover komen en is de 45-jarige olifant overleden.

Flavia arriveerde in 1976 op tweejarige leeftijd in de Zoológico de Córdoba waar ze gedurende 43 jaar helemaal alleen heeft gewoond. De laatste zes maanden ging haar fysieke staat echter snel achteruit en ondanks dat de medewerkers en dierenartsen hebben geprobeerd haar beter te krijgen, is ze op 45-jarige leeftijd overleden.

Voor PACMA is Flavia het boegbeeld geworden van het trieste leven van de dieren in dierentuinen in Spanje.

Ga naar de inhoud