45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden

45-jarige dierentuin olifant Flavia in Córdoba overleden
Beeld: Diario de Córdoba
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÓRDOBA – De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) omschreef Flavia als de meest trieste olifant ter wereld na 43 jaar helemaal alleen in een kleine ruimte in gevangenschap in de dierentuin van Córdoba te hebben geleefd. Ondanks het harde werk van PACMA en Belgische en Franse specialisten die de vrijlating van Flavia aanraden, is de olifant overleden.

Gedurende anderhalf jaar heeft PACMA gestreden voor een ‘waardig pensioen’ van de 4-jarige olifant Flavia. In januari van dit jaar liet de Partij voor de Dieren specialisten uit België en Frankrijk naar Córdoba komen om te kijken of Flavia naar een andere omgeving verhuisd kon worden om de laatste jaren van haar leven in een dierenopvangcentrum in Frankrijk te wonen. Helaas mocht het niet zover komen en is de 45-jarige olifant overleden.

Flavia arriveerde in 1976 op tweejarige leeftijd in de Zoológico de Córdoba waar ze gedurende 43 jaar helemaal alleen heeft gewoond. De laatste zes maanden ging haar fysieke staat echter snel achteruit en ondanks dat de medewerkers en dierenartsen hebben geprobeerd haar beter te krijgen, is ze op 45-jarige leeftijd overleden.

Voor PACMA is Flavia het boegbeeld geworden van het trieste leven van de dieren in dierentuinen in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.