Schapen keren definitief terug naar Madrid

Schapen keren definitief terug naar Madrid
Beeld: Pixabay

Schapen keren definitief terug naar Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De burgemeester van Madrid Manuela Carmena heeft een van haar verkiezingsbeloftes kunnen waarmaken dankzij de schapen. Het gaat om een groep van 600 schapen die permanent in de Casa de Campo in de Spaanse hoofdstad zullen grazen en het onderhoud voor hun rekening nemen.

Met de invoering van de 600 merinoschapen wordt een oude traditie hervat. Gedurende eeuwen liepen er in het natuurgebied Casa de Campo in Madrid schapen rond maar die zijn al jaren geleden verdwenen.

Het merinoschaap (oveja merina) is een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Het is het meest voorkomende schapenras ter wereld en wordt over het algemeen geprezen voor de kwaliteit van de wol.

De schapen kunnen overdag vrij rondlopen op een terrein van 954 hectare natuur en altijd onder toezicht van een schaapherder. ‘S-nachts slapen de schapen op speciale plaatsen zodat ze beschermd zijn.

De ‘ovejas’ vormen onderdeel van de Trashumancia die elk jaar in oktober traditiegetrouw de Cañada Real volgen, de oorspronkelijke route die bewandeld wordt sinds het jaar 1273 lopen.

De kudde loopt dan de route vanaf de Casa de Campo, nabij de Plaza de la Villa, naar de Puerto del Sol in het centrum van de stad om daarna te eindigen bij de Puente del Rey. De herders en begeleiders hebben dan allemaal hun typische klederdracht aan wat de traditionele sfeer versterkt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.