Gerestaureerd energie-efficiënt toeristendorp te koop in Spanje voor 4 miljoen euro

Gerestaureerd toeristendorp te koop in Spanje voor 4 miljoen euro
Beeld: idealista.es / web

Gerestaureerd energie-efficiënt toeristendorp te koop in Spanje voor 4 miljoen euro

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BURGOS – We schrijven regelmatig over verlaten dorpen die te koop staan, vaak voor prijzen die lager zijn dan een appartement in een grote stad of aan de Spaanse kust, zoals we in DIT ARTIKEL al schreven. Maar dit keer beschrijven we niet over een verlaten dorp maar een dorp dat gerestaureerd is en dienst doet als toeristendorp. Je moet daarvoor wel een hoge hypotheek aanvragen van vier miljoen euro.

In dit artikel hebben we het over Villalibado, dat deel uitmaakt van de gemeente Villadiego (Burgos) in Castilië en León. Het is een bijzonder object, namelijk een dorp dat duurzaam en milieuvriendelijk is en voor 4 miljoen euro te koop staat. Voor dat geld krijgt de toekomstige koper een complex met 15 huizen, een padelbaan, hotel, restaurant of school dat werkt op hernieuwbare energie.

Het belangrijkste kenmerk van dit complex is de kostenbesparing dankzij de energie-efficiëntie. Volgens de eigenaren heeft het dorp zonnepanelen en geothermie, waardoor toekomstige kopers niet meer dan 700 euro per maand hoeven te betalen voor hun elektriciteitsverbruik.

Het complex bestaat uit zeven landelijke huizen voor 4/6 personen elk, nog een landelijk huis voor 12 personen, een hotel met 7 tweepersoonskamers, een restaurant met een keuken voor maximaal 90 gasten, een toren voor gemeenschappelijk gebruik door alle huurders, twee zwembaden, een padelbaan, het gebruik en beheer van een Romaanse kerk, een ander huis, klaslokalen en opslagruimtes. In totaal is er meer dan 2.600 m² gebouwd met siersteen, cortenstaal en edele houtsoorten.

Meer informatie is op de website van woningportaal idealista.es te lezen waar ook meer foto’s te bekijken zijn.

verlaten dorp
Een dorp in het ‘lege’ Spanje kost minder dan een appartement in de grote stad of aan de Costa
Het kopen van dorpen in het lege Spanje is steeds populairder geworden bij vooral buitenlandse investeerders en families die rust zoeken en vaak voor minder …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud