Amerikaanse kledingketen Gap sluit alle winkels in Spanje

Amerikaanse kledingketen Gap sluit alle winkels in Spanje
Beeld: @GAP / X

Amerikaanse kledingketen Gap sluit alle winkels in Spanje

De Amerikaanse kledingketen Gap Inc. heeft aangekondigd dat het al zijn winkels in Spanje zal sluiten, waaronder winkels van zowel Gap als Gap Outlet. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de retailsector in Spanje, dus laten we eens kijken wat er precies is gebeurd en wat de gevolgen zijn voor consumenten en de industrie.

Gap Inc. is een wereldwijd opererende kledingfabrikant en -retailer met hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het bedrijf werd in 1969 opgericht door Donald Fisher en Doris Fisher en heeft sindsdien een imperium opgebouwd met verschillende merken, waaronder Gap, Banana Republic, Old Navy en Athleta.

In Spanje heeft Gap een aanwezigheid opgebouwd met tientallen winkels in grote steden en winkelcentra. De winkels van het bedrijf zijn al jaren een vertrouwde bestemming voor modebewuste consumenten in Spanje. Maar de e-commerce en onlineaankopen van kleding hebben ervoor gezorgd dat de fysieke winkels van Gap Inc. niet meer rendabel zijn. In het geval van deze kledingketen wordt ook de eigen website in Spanje gesloten. De Gap kleding blijft wel beschikbaar via online platforms en het warenhuis El Corte Inglés.

Gap biedt een breed scala aan kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. De producten van het bedrijf zijn bekend om hun klassieke, casual stijl. Gap staat er ook om bekend dat het samenwerkt met verschillende ontwerpers en merken voor speciale collecties.

Gap Outlet is een outletwinkelketen van Gap Inc. Gap Outletwinkels verkopen kleding en accessoires van het merk Gap tegen afgeprijsde prijzen. Gap Outletwinkels bevinden zich meestal in outletcentra en winkelcentra. De eerste Gap Outletwinkel werd in 1994 geopend. Gap Outletwinkels breidden zich snel uit en er zijn nu meer dan 300 Gap Outletwinkels in de Verenigde Staten. Gap Outletwinkels zijn ook te vinden in verschillende andere landen, waaronder Spanje.

Gap Outletwinkels verkopen een breed scala aan kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. De producten van het bedrijf zijn hetzelfde als die in de reguliere Gap-winkels, maar ze worden tegen afgeprijsde prijzen verkocht.

Ga naar de inhoud