Brandstofprijzen tijdens corona-crisis gedaald in Spanje

Brandstofprijzen tijdens corona-crisis gedaald in Spanje
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het was te verwachten, de brandstofprijzen zijn ook in Spanje bij de tankstations gedaald volgens de Weekly oil bulletin van de Europese Unie. De brandstofprijzen zijn de afgelopen week met 2,8% gedaald naar nieuwe minimumprijzen die sinds 2016 en 2017 niet meer zijn geregistreerd in Spanje.

Gemiddeld kost een liter benzine (gasolina) op dit moment 1,143 euro, de laagste prijs sinds augustus 2016. In het geval van diesel (gasóleo) betaalt men nu 1,057 euro per liter, de laagste prijs sinds juli 2017. In een maand tijd is de benzine 2,8% goedkoper geworden terwijl de prijzen voor diesel met 2,49% daalden.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 62,87 euro wat 9,74 euro minder is dan 72,60 euro begin 2020. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 58,14 euro wat 10,46 euro minder is dan 68,59 euro begin dit jaar.

Helaas hebben veel mensen in Spanje er nu niet veel aan omdat men eigenlijk niet het huis uit mag tijdens de noodtoestand. Toch is het toegestaan om te tanken bij de tankstations die open dienen te blijven. Wellicht is het een goed moment om nu de tank te vullen voordat de prijzen weer omhoog gaan (of wachten omdat ze wellicht verder gaan dalen).

Met deze prijsdalingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,228 euro en in de eurozone 1,290 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,145 euro en in de eurozone 1,174 euro.

SpanjeFrankrijkNederlandBelgië
Benzine 951.1431,3041,5021,058
Diesel1.0571,2391,2381,219

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin (PDF). Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaans goedkoper).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.