Brandstofprijzen tijdens corona-crisis gedaald in Spanje

Brandstofprijzen tijdens corona-crisis gedaald in Spanje

MADRID – Het was te verwachten, de brandstofprijzen zijn ook in Spanje bij de tankstations gedaald volgens de Weekly oil bulletin van de Europese Unie. De brandstofprijzen zijn de afgelopen week met 2,8% gedaald naar nieuwe minimumprijzen die sinds 2016 en 2017 niet meer zijn geregistreerd in Spanje.

Gemiddeld kost een liter benzine (gasolina) op dit moment 1,143 euro, de laagste prijs sinds augustus 2016. In het geval van diesel (gasóleo) betaalt men nu 1,057 euro per liter, de laagste prijs sinds juli 2017. In een maand tijd is de benzine 2,8% goedkoper geworden terwijl de prijzen voor diesel met 2,49% daalden.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 62,87 euro wat 9,74 euro minder is dan 72,60 euro begin 2020. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 58,14 euro wat 10,46 euro minder is dan 68,59 euro begin dit jaar.

Helaas hebben veel mensen in Spanje er nu niet veel aan omdat men eigenlijk niet het huis uit mag tijdens de noodtoestand. Toch is het toegestaan om te tanken bij de tankstations die open dienen te blijven. Wellicht is het een goed moment om nu de tank te vullen voordat de prijzen weer omhoog gaan (of wachten omdat ze wellicht verder gaan dalen).

Met deze prijsdalingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,228 euro en in de eurozone 1,290 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,145 euro en in de eurozone 1,174 euro.

SpanjeFrankrijkNederlandBelgië
Benzine 951.1431,3041,5021,058
Diesel1.0571,2391,2381,219

Het lagere niveau van de definitieve brandstofprijzen in Spanje ten opzichte van de omringende landen is te wijten aan het feit dat Spanje ondanks btw-verhogingen, hogere belastingen en biodiesel heffingen in het algemeen nog steeds een lagere fiscale druk heeft dan het gemiddelde in de Europese Unie.

LET OP: Het gaat hier om gemiddelde prijzen in Spanje zoals vermeld in de Weekly Oil Bulletin (PDF). Bij het tankstation in Spanje zijn de prijzen meestal anders want dit hangt er helemaal vanaf waar men tankt, in welke regio, stad of op welk eiland (Canarische Eilanden zijn doorgaans goedkoper).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De prijzen zullen nog veel verder dalen. Als de economische stilstand nog een poosje aanhoudt zijn alle wereld opslag mogelijkheden vol en gaan vele aardolie bronnen simpel gesloten worden omdat men de olie niet meer kwijt kan. En dit terwijl Saudi-Arabië en Rusland de kranen nog steeds wijd open hebben staan. Allemaal leuk voor ons aan de pomp, als we er al gebruik van kunnen maken. Maar desastreus voor invensteringen in ‘groene energie’ die nu simpel gewoon veel duurder is dan de olie. Er is gewoon nog nooit zoveel olie geweest als nu die men aan de straatstenen niet kwijt… Lees verder »

De dalingen zijn natuurlijk zielig en hypocriet weinig daar de olie gezakt is van rond de 70 naar 25$
Nu vandaag terug richting 34$

Hier in NL zijn de benzine prijzen ook verder gedaald. Met een beetje zoeken vindt je al een pomp waar de benzine 1,39 kost.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.