Search
menu
Search

Thuisisolement wordt leuk: La Casa de Papel deel 4 staat op Netflix

Thuisisolement wordt leuk: La Casa de Papel deel 4 staat op Netflix
Beeld: La Casa de Papel

Thuisisolement wordt leuk: La Casa de Papel deel 4 staat op Netflix

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eindelijk is het wachten voorbij en eindelijk wordt het thuisisolement tijdens de corona-crisis leuk want het langverwachte deel 4 van de meest populaire Spaanstalige serie op Netflix is te zien. In totaal zijn er sinds 9 uur vrijdagmorgen 3 april 8 nieuwe afleveringen te zien van La Casa de Papel of de internationale naam Money Heist én staat er een documentaire op Netflix. Wat ga jij doen, een aflevering per dag of ga je bingewatchen of zoals dat in het Nederlands heet comakijken.

Voor degene die niet meer weten waar deze succesvolle serie over gaat even een klein overzicht. In de eerste twee delen van La Casa de Papel (ook wel seizoen 1 genoemd) was te zien hoe ‘El Profesor’ met een groepje dieven de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis pleegt door de bezetting van de Koninklijke Munt. 

In deel 3 (ook wel seizoen 2 genoemd) lukt het de dieven om de buit naar buiten te smokkelen. Zij leiden vervolgens een luxe leventje totdat Río gevangen wordt genomen door de militaire dienst. Om hem te bevrijden brengt El Profesor de rest van de dieven weer bij elkaar. Ze breken in bij de centrale bank van Spanje om goud en geheimen te stelen en te eisen dat Río vrij wordt gelaten maar dat verloopt niet helemaal soepel.

Deel 4

Deel 4 (onderdeel van seizoen 2) is een vervolg van deel 3 waarbij de nieuwe afleveringen meteen beginnen met chaos. Terwijl El Profesor meent dat zijn geliefde Lisbon is doodgeschoten hebben Río en Tokio net een legertank opgeblazen en vecht de in deel 3 neergeschoten Nairobi voor haar leven. Omdat de bende een van de moeilijkste tijden beleefd keren de bendeleden zich tegen elkaar. Maar hoe ver gaat El Profesor om zijn bende te redden en hoe ver gaan de autoriteiten om de dieven te stoppen.

Documentaire

Om de release van deel 4 van La Casa de Papel te vieren heeft Netflix op dezelfde dag ook een documentaire geplaatst. In deze docu is te zien hoe La Casa de Papel is ontstaan en hoe deze serie is uitgegroeid tot het grote internationale succes. En waarom zien we overal Dali maskers, rode overalls en zingt iedereen het Italiaanse lied Bella Ciao?

Wist je dat?

Wist je dat La Casa de Papel oorspronkelijk werd geproduceerd en uitgezonden op het Spaanse televisiekanaal Antena 3? Het is eigenlijk geen Netflix Original maar de rechten werden vanwege het internationale succes door Netflix gekocht. Op Antena 3 waren alleen deel 1 en deel 2 te zien waarna deel 3, deel 4 en het toekomstige deel 5 exclusief voor Netflix zijn gemaakt.

Ga naar de inhoud