Thuisisolement wordt leuk: La Casa de Papel deel 4 staat op Netflix

Thuisisolement wordt leuk: La Casa de Papel deel 4 staat op Netflix
Beeld: La Casa de Papel
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Eindelijk is het wachten voorbij en eindelijk wordt het thuisisolement tijdens de corona-crisis leuk want het langverwachte deel 4 van de meest populaire Spaanstalige serie op Netflix is te zien. In totaal zijn er sinds 9 uur vrijdagmorgen 3 april 8 nieuwe afleveringen te zien van La Casa de Papel of de internationale naam Money Heist én staat er een documentaire op Netflix. Wat ga jij doen, een aflevering per dag of ga je bingewatchen of zoals dat in het Nederlands heet comakijken.

Voor degene die niet meer weten waar deze succesvolle serie over gaat even een klein overzicht. In de eerste twee delen van La Casa de Papel (ook wel seizoen 1 genoemd) was te zien hoe ‘El Profesor’ met een groepje dieven de grootste overval uit de Spaanse geschiedenis pleegt door de bezetting van de Koninklijke Munt. 

In deel 3 (ook wel seizoen 2 genoemd) lukt het de dieven om de buit naar buiten te smokkelen. Zij leiden vervolgens een luxe leventje totdat Río gevangen wordt genomen door de militaire dienst. Om hem te bevrijden brengt El Profesor de rest van de dieven weer bij elkaar. Ze breken in bij de centrale bank van Spanje om goud en geheimen te stelen en te eisen dat Río vrij wordt gelaten maar dat verloopt niet helemaal soepel.

Deel 4

Deel 4 (onderdeel van seizoen 2) is een vervolg van deel 3 waarbij de nieuwe afleveringen meteen beginnen met chaos. Terwijl El Profesor meent dat zijn geliefde Lisbon is doodgeschoten hebben Río en Tokio net een legertank opgeblazen en vecht de in deel 3 neergeschoten Nairobi voor haar leven. Omdat de bende een van de moeilijkste tijden beleefd keren de bendeleden zich tegen elkaar. Maar hoe ver gaat El Profesor om zijn bende te redden en hoe ver gaan de autoriteiten om de dieven te stoppen.

Documentaire

Om de release van deel 4 van La Casa de Papel te vieren heeft Netflix op dezelfde dag ook een documentaire geplaatst. In deze docu is te zien hoe La Casa de Papel is ontstaan en hoe deze serie is uitgegroeid tot het grote internationale succes. En waarom zien we overal Dali maskers, rode overalls en zingt iedereen het Italiaanse lied Bella Ciao?

Wist je dat?

Wist je dat La Casa de Papel oorspronkelijk werd geproduceerd en uitgezonden op het Spaanse televisiekanaal Antena 3? Het is eigenlijk geen Netflix Original maar de rechten werden vanwege het internationale succes door Netflix gekocht. Op Antena 3 waren alleen deel 1 en deel 2 te zien waarna deel 3, deel 4 en het toekomstige deel 5 exclusief voor Netflix zijn gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.