Nederlands echtpaar hield twee kinderen jarenlang afgezonderd van de buitenwereld in Girona

Nederlands echtpaar hield twee kinderen jarenlang afgezonderd van de buitenwereld in Girona
Beeld: @mossos / twitter

Nederlands echtpaar hield twee kinderen jarenlang afgezonderd van de buitenwereld in Girona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse media schrijven over een apart verhaal dat uit een film lijkt te komen, maar wat ogenschijnlijk echt is gebeurd. Het is de Catalaanse politie die een onderzoek is gestart naar twee ouders uit Nederland die jarenlang hun twee kinderen afgezonderd hebben van de buitenwereld en hen opgesloten hielden in een afgelegen landhuis in de provincie Girona. 

Er wordt onderzoek gedaan door de Mossos d’Esquadra naar de mogelijkheid dat ouders uit Nederland hun twee kinderen gedurende vele jaren geïsoleerd en afgesloten van de wereld hebben gehouden. De kinderen zijn nu volwassen en hebben hun tijd doorgebracht in een huis in Matadepera (Barcelona) en later in een ander huis in Arbucies (Girona).

Begin maart opende de Catalaanse politie een onderzoek naar deze zaak, die nu in handen is van justitie, om de feiten te achterhalen. Dit gebeurde nadat de 24-jarige oudste dochter van het stel was ontsnapt en aangaf dat zij en haar broer jarenlang geïsoleerd hadden geleefd.

Volgens het verhaal van de jonge vrouw hebben zij en haar 18-jarige broer jarenlang geïsoleerd geleefd van de buitenwereld. Ze hadden geen contact met de rest van de familie, kregen geen onderwijs en hadden geen documentatie of toegang tot technologieën zoals televisie of sociale media.

De lokale politie van Arbucies ontdekte dat de twee kinderen al enkele maanden in een afgelegen en omheinde boerderij in het dorp woonden, nadat de familie vanuit Matadepera was verhuisd. Er is geen bewijs dat ze gedurende vele jaren onderwijs hebben gekregen of ooit naar een gezondheidscentrum zijn gegaan. Na deze ontdekking heeft de lokale politie van Arbucies een rapport opgesteld en ingediend bij de rechtbank van Santa Coloma de Farners (Girona), die de Mossos heeft opgedragen om de zaak te onderzoeken.

Ga naar de inhoud