Spaanse speelgoedwinkelketen Imaginarium met de dubbele deur sluit voorgoed

Spaanse speelgoedwinkelketen Imaginarium met de dubbele deur sluit voorgoed
Beeld: Imaginarium / web

Spaanse speelgoedwinkelketen Imaginarium met de dubbele deur sluit voorgoed

In een emotionele aankondiging heeft Imaginarium, de bekende Spaanse speelgoedwinkelketen, bekend gemaakt dat het de deuren in Spanje zal sluiten, waarmee een einde komt aan een lange en roemrijke onderneming. Dit nieuws komt bij de meeste Spanjaarden die wel eens door de kleine of grote deur gelopen heeft als een schok.

Imaginarium is een bekend merk in de Spaanse speelgoedindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 1992 in Zaragoza en was gespecialiseerd in de verkoop van speelgoed en kinderproducten. Het had een uniek concept met een ‘dubbele deur’, één voor volwassenen en één voor kinderen, wat symbool stond voor het merk. Het was een multichannel retailbedrijf met een eigen merk en ontwerp.

Imaginarium heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt in de loop der jaren. Op het hoogtepunt had het bedrijf ongeveer 800 medewerkers en meer dan 420 winkels verspreid over zo’n 20 landen. Echter, net als veel andere winkels, ondervindt de Spaanse keten nu ook lagere verkoopcijfers in fysieke winkels en had het moeite om te concurreren met het grote aanbod op internet.

In hun afscheidswoorden benadrukte Imaginarium de enorme waardering voor hun klanten, wier loyaliteit, trouw en steun cruciaal waren in de jaren dat ze actief waren. Ze beschouwden het als een eer en een voorrecht om deel uit te maken van het leven van gezinnen en kinderen, en hen momenten van vreugde en plezier te bieden met hun speelgoed.

Daarnaast loofden ze de toewijding en inzet van hun medewerkers, die tot het allerlaatste moment hebben gevochten om het bedrijf overeind te houden. Ze sloten af met de woorden: “Wij nemen afscheid met dankbaarheid en in het besef dat we hebben bijgedragen aan een betere wereld.”

De sluiting van Imaginarium weerspiegelt de zware uitdagingen waarmee de Spaanse speelgoedindustrie wordt geconfronteerd. Een ander voorbeeld is Poly Juguetes, dat in maart een gerechtelijke herstructurering aanvroeg en een collectief ontslag aankondigde voor al zijn 186 werknemers.

Voor veel Spaanse gezinnen was Imaginarium meer dan alleen een speelgoedwinkel. Het was een plek waar herinneringen werden gecreëerd, waar kinderen konden spelen en ontdekken, terwijl ouders gelegenheid hadden om even bij te komen. De sluiting betekent het einde van een tijdperk en zal zeker een leegte achterlaten.

Ga naar de inhoud