Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

Oeps ... foto ontbreekt!

Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz, El Cid, behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij zich van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Door de streken waarin de Cid in de 11e eeuw vocht is een toeristische route uitgezet, de Camino del Cid.

In feite zijn er twee routes die parallel aan elkaar lopen: een over (veelal) rustige secundaire wegen, geschikt voor fietsers die op de verharde weg willen fietsen en een onverharde route die door mountainbikers en wandelaars wordt gebruikt. De totale route is 2.000 kilometer lang, maar dat is dan inclusief extra lussen (anillo’s) en uitbreidingen die prachtig zijn als je heel veel tijd hebt, maar die je ook kunt overslaan.

De basisroute (Burgos-Valencia) is 1.100 kilometer lang en voert door het mooie en mysterieuze binnenland van Spanje. Lege landschappen, bergen en dalen, burchten op bergtoppen en veel prachtige en levendige dorpen en steden…. hier haal je als Spanjeliefhebber echt je hart op.

Prachtige documentatie

De organisatie die De Camino del Cid onderhoudt (de hele route is uitgepijld en wordt ieder jaar gecontroleerd), biedt op hun voortreffelijke website een overweldigende hoeveelheid informatie aan. Hier zie je dat je de route ook goed in kleinere delen kunt fietsen. Sommige pagina’s van de site zijn in het Engels. Een volledige vertaling vraagt nog wel wat tijd en daarom zul je soms naar de Spaanse versie moeten schakelen.

Meer informatie, kaarten en foto’s zijn te vinden op de website van Fietsen in Spanje

Ga naar de inhoud