Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

Freepik
Beeld: Freepik

Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz, El Cid, behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij zich van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Door de streken waarin de Cid in de 11e eeuw vocht is een toeristische route uitgezet, de Camino del Cid.

In feite zijn er twee routes die parallel aan elkaar lopen: een over (veelal) rustige secundaire wegen, geschikt voor fietsers die op de verharde weg willen fietsen en een onverharde route die door mountainbikers en wandelaars wordt gebruikt. De totale route is 2.000 kilometer lang, maar dat is dan inclusief extra lussen (anillo’s) en uitbreidingen die prachtig zijn als je heel veel tijd hebt, maar die je ook kunt overslaan.

De basisroute (Burgos-Valencia) is 1.100 kilometer lang en voert door het mooie en mysterieuze binnenland van Spanje. Lege landschappen, bergen en dalen, burchten op bergtoppen en veel prachtige en levendige dorpen en steden…. hier haal je als Spanjeliefhebber echt je hart op.

Prachtige documentatie

De organisatie die De Camino del Cid onderhoudt (de hele route is uitgepijld en wordt ieder jaar gecontroleerd), biedt op hun voortreffelijke website een overweldigende hoeveelheid informatie aan. Hier zie je dat je de route ook goed in kleinere delen kunt fietsen. Sommige pagina’s van de site zijn in het Engels. Een volledige vertaling vraagt nog wel wat tijd en daarom zul je soms naar de Spaanse versie moeten schakelen.

Meer informatie, kaarten en foto’s zijn te vinden op de website van Fietsen in Spanje

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.