skip to Main Content
Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

Het fietsen van de Camino del Cid is een groot Spaans fietsavontuur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz, El Cid, behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij zich van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Door de streken waarin de Cid in de 11e eeuw vocht is een toeristische route uitgezet, de Camino del Cid.

In feite zijn er twee routes die parallel aan elkaar lopen: een over (veelal) rustige secundaire wegen, geschikt voor fietsers die op de verharde weg willen fietsen en een onverharde route die door mountainbikers en wandelaars wordt gebruikt. De totale route is 2.000 kilometer lang, maar dat is dan inclusief extra lussen (anillo’s) en uitbreidingen die prachtig zijn als je heel veel tijd hebt, maar die je ook kunt overslaan.

De basisroute (Burgos-Valencia) is 1.100 kilometer lang en voert door het mooie en mysterieuze binnenland van Spanje. Lege landschappen, bergen en dalen, burchten op bergtoppen en veel prachtige en levendige dorpen en steden…. hier haal je als Spanjeliefhebber echt je hart op.

Prachtige documentatie

De organisatie die De Camino del Cid onderhoudt (de hele route is uitgepijld en wordt ieder jaar gecontroleerd), biedt op hun voortreffelijke website een overweldigende hoeveelheid informatie aan. Hier zie je dat je de route ook goed in kleinere delen kunt fietsen. Sommige pagina’s van de site zijn in het Engels. Een volledige vertaling vraagt nog wel wat tijd en daarom zul je soms naar de Spaanse versie moeten schakelen.

Meer informatie, kaarten en foto’s zijn te vinden op de website van Fietsen in Spanje

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken