Wassenbeelden museum Barcelona te koop

Wassenbeelden museum Barcelona te koop
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Het wassenbeelden museum gelegen in een zijstraat van de beroemde Ramblas in Barcelona staat te koop. Het ‘Museo de Cera’ kan de kosten niet meer dragen nadat het in 1973 geopende museum te maken heeft met lage bezoekersaantallen en een gebrek aan nieuwe persoonlijkheden die er te zien zijn.

Het is alweer 13 jaar geleden dat er een nieuw wassen beeld van een beroemde persoonlijkheid werd bijgezet in het ‘Museo de Cera’ in Barcelona. De laatste Paus die men kan bekijken is Johannes Paulus II (Juan Pablo II) en de meest recente Amerikaanse president Bill Clinton.

De huidige Paus Franciscus ontbreekt en het is zelfs niet mogelijk om Barack Obama of Donald Trump te zien in het waanbeelden museum van de Catalaanse hoofdstad. Voor 15 euro zie je ook geen Lady Gaga, geen Lionel Messi, geen Pau Gasol of Rafael Nadal maar wel Columbus, Sara Montiel, Picasso en Cleopatra (om er maar een paar te noemen).

Het museum zelf heeft niet genoeg financiële middelen om nieuwe beelden te laten maken en om het museum een benodigde opknapbeurt te geven. Het museum heeft nu zo’n 200 wassen beelden. Zonder een investeerder zal het museum niet kunnen bestaan en dus is de kans groot dat het wassenbeeldenmuseum verkocht zal worden.

Het museum wordt nog steeds bezocht door zo’n 150.000 personen maar dat zijn er wel 50.000 minder dan drie jaar geleden in 2016. Daarnaast zijn het steeds meer de buitenlandse toeristen die het wassen beelden museum bezoeken maar steeds minder de lokale bevolking. Er wordt amper winst gemaakt want in 2016 was dat nog 100.000 euro maar dat daalde naar slechts 14.000 euro in 2017.

De inkomsten komen echter niet alleen van de bezoekers van het ‘Museo de Cera’ maar ook van het naast het museum gelegen sprookjes-café ‘el Bosque de las Hadas’ ofwel het elfenbos en de winkel ‘Pasaje del Tiempo’ wat een ontdekkingstocht is met vreemde objecten en een nog vreemder interieur. Helaas is de winkel sinds begin dit jaar alleen nog open in de weekenden.

Het gebouw waarin zich het wassenbeelden museum bevindt stamt uit 1867 en werd gebouwd door de Compañía General de Crédito waarna het ook nog het hoofdkantoor werd van de Banco de Barcelona en van Crédito y Docks. In 1973 werd het gebouw door de Madrileense architect en zakenman Enrique Alarcón gekocht om zijn droom in vervulling te laten gaan met het ‘Museo de Cera’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.