Ryanair wil geen social distance in vliegtuigen naar o.a. Spanje

Ryanair wil geen social distance in vliegtuigen naar o.a. Spanje
Beeld: Ryanair.com

Ryanair wil geen social distance in vliegtuigen naar o.a. Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de vaak problematische topman Michael O’Leary van Ryanair ligt gaat de Ierse budget luchtvaartmaatschappij niet mee doen met de gekheid van social distance in de vliegtuigen. O’Leary wil niets weten van lege stoelen en social distance in de vliegtuigen, zo meldt hij in een interview voor de Financial Times.

Michael O’Leary zei ook dat als het verplicht wordt om op elke rij een lege stoel te houden of passagiers in een ruitpatroon te rangschikken, de Ryanair-vliegtuigen niet gaan vliegen deze zomer. Volgens O’Leary wil Ryanair niets weten van de ‘stomme regels van sociale afstand’.

Toen de corona-crisis toesloeg in Europa en er geen vliegverkeer meer mogelijk was tussen de Europese vliegvelden, besloot Ryanair als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen om alle toestellen tot tenminste eind mei aan de grond te houden.

Het is op dit moment nog niet zeker wanneer Ryanair weer gaat vliegen, of dit in juni is of zoals in deze krant staat pas in juli. 99% van de Ryanair-vliegtuigen blijven voorlopig aan de grond terwijl 1% gebruikt wordt voor verschillende doeleinden zoals vluchten tussen Engeland en Ierland of voor medische vluchten.

Maar hoe gaat het vliegen er na de corona-crisis uitzien met een eventueel verplichte social distance. In het geval van vliegtuigen zou dit automatisch betekenen dat de vliegtuigen voor de helft gevuld zullen zijn. Dat heeft een enorme economische impact wat voor de Ryanair topman niet haalbaar is.

Ontslagen en sluitingen

Naast de afwijzing van de social distance in de luchtvaart heeft O’Leary ook aangekondigd dat er waarschijnlijk 3.000 personeelsleden ontslagen zullen worden. Verder zullen de salarissen van het personeel dat wel zal blijven werken met 20% verlaagd worden om de verliezen te dekken.

Ook spreekt Ryanair over het eventueel sluiten van basissen bij Europese vliegvelden maar meer informatie over welke vliegvelden, in welke landen en wanneer is niet gegeven. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.