Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje

Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje
Beeld: Freepik

Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de corona-pandemie in 2020 en tot nu toe in 2021 zijn de verkopen van biologische producten en artikelen flink gestegen. Tijdens de corona-crisis zijn meer inwoners van Spanje zich bewust dat gezond eten beter is. 26% van de inwoners van Spanje zegt biologisch eten te kopen. Maar 80% geeft ook aan dat ze dat wel willen doen maar dat de biologische/ecologische producten nog te duur zijn.

80% van de inwoners van Spanje is van mening dat de corona-pandemie hen bewuster heeft gemaakt van hun gezondheid en van de noodzaak om gezonder te eten. Men is zich blijkbaar steeds meer bewust van een gezonde leefstijl gebaseerd op zowel gezondere voeding als lichaamsbeweging om op die manier onder andere ziektes te voorkomen.

De biologische/ecologische voeding trend begon al voordat de pandemie losbarstte maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat meer mensen biologisch zijn gaan denken. In feite geeft 26% van de inwoners van Spanje aan dat ze gezonde producten koopt waaronder ook de biologische artikelen, aldus een studie van onderzoeksbureau Nielsen.

Te duur

De grootste barrière om biologisch te eten is de prijs van biologische/ecologische producten. Terwijl 26% zegt dat ze al biologisch koopt geeft 80% van de ondervraagden aan dat ze dat wel willen doen maar dat de prijs nog te hoog is. Biologische producten zijn voor veel consumenten nog te duur.

Volgens een rapport van McKinsey & Company wordt de verandering van levensstijl in Spanje steeds belangrijker voor producenten die zich steeds meer bewust zijn van de nieuwe tendens. Want naast de groeiende vraag naar biologische producten eten consumenten ook steeds meer glutenvrij, zuivelvrij, vegetarische en zelfs veganistisch.

Supermarkten

Over het algemeen worden de meeste gezonde en biologische producten gekocht bij de supermarkten. Maar dat kan niet overal. Zo heeft de populairste keten Mercadona niet veel biologische voeding in de aanbieding terwijl dat wel te vinden is bij andere grote ketens zoals de Carrefour, El Corte Inglés en de Duitse supermarkten Lidl en Aldi.

Met name de Duitse ketens staan in Spanje bekend om de gezonde en biologische producten die daar te koop zijn tegen aannemelijke prijzen en een uitgebreid assortiment.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.