Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje

Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje
Beeld: Freepik

Corona-pandemie zorgt voor toename van gezond en biologisch eten in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de corona-pandemie in 2020 en tot nu toe in 2021 zijn de verkopen van biologische producten en artikelen flink gestegen. Tijdens de corona-crisis zijn meer inwoners van Spanje zich bewust dat gezond eten beter is. 26% van de inwoners van Spanje zegt biologisch eten te kopen. Maar 80% geeft ook aan dat ze dat wel willen doen maar dat de biologische/ecologische producten nog te duur zijn.

80% van de inwoners van Spanje is van mening dat de corona-pandemie hen bewuster heeft gemaakt van hun gezondheid en van de noodzaak om gezonder te eten. Men is zich blijkbaar steeds meer bewust van een gezonde leefstijl gebaseerd op zowel gezondere voeding als lichaamsbeweging om op die manier onder andere ziektes te voorkomen.

De biologische/ecologische voeding trend begon al voordat de pandemie losbarstte maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat meer mensen biologisch zijn gaan denken. In feite geeft 26% van de inwoners van Spanje aan dat ze gezonde producten koopt waaronder ook de biologische artikelen, aldus een studie van onderzoeksbureau Nielsen.

Te duur

De grootste barrière om biologisch te eten is de prijs van biologische/ecologische producten. Terwijl 26% zegt dat ze al biologisch koopt geeft 80% van de ondervraagden aan dat ze dat wel willen doen maar dat de prijs nog te hoog is. Biologische producten zijn voor veel consumenten nog te duur.

Volgens een rapport van McKinsey & Company wordt de verandering van levensstijl in Spanje steeds belangrijker voor producenten die zich steeds meer bewust zijn van de nieuwe tendens. Want naast de groeiende vraag naar biologische producten eten consumenten ook steeds meer glutenvrij, zuivelvrij, vegetarische en zelfs veganistisch.

Supermarkten

Over het algemeen worden de meeste gezonde en biologische producten gekocht bij de supermarkten. Maar dat kan niet overal. Zo heeft de populairste keten Mercadona niet veel biologische voeding in de aanbieding terwijl dat wel te vinden is bij andere grote ketens zoals de Carrefour, El Corte Inglés en de Duitse supermarkten Lidl en Aldi.

Met name de Duitse ketens staan in Spanje bekend om de gezonde en biologische producten die daar te koop zijn tegen aannemelijke prijzen en een uitgebreid assortiment.

Ga naar de inhoud