De Internationale Dag van de Vogelmigratie en vogeltelling op 8 en 9 mei in Spanje

De Internationale Dag van de Vogelmigratie en vogeltelling op 8 en 9 mei in Spanje
Beeld: 123rf

De Internationale Dag van de Vogelmigratie en vogeltelling op 8 en 9 mei in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De tweede zaterdag van mei is uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vogelmigratie of de World Migratory Bird Day. In 2021 is dat zaterdag 8 mei en ook in Spanje doet SEO/Birdlife mee met een vogeltelling op zaterdag 8 en zondag 9 mei. Als je in Spanje woont kun ook jij mee doen met het tellen van vogels.

SEO/Birdlife organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 mei gedurende 2 dagen of 48 uur de tweede XXI Maratón Ornitológico SEO/BirdLife. Dit evenement is te vergelijken met de Nederlandse Nationale Tuinvogeltelling maar dan net iets anders.

Tijdens de Internationale Dag van de Vogelmigratie vinden over de hele wereld activiteiten plaats die te maken hebben met de trek van vogels. Natuurorganisaties maken habitats klaar voor de dieren, er zijn vogelspot tochten en er worden educatieve lessen gegeven. De Dag is bedoeld om meer bewustzijn te creëren voor het fenomeen. Meer informatie is te vinden op www.worldmigratorybirdday.org.

Spaanse vogeltelling

Iedereen die in Spanje woont kan meedoen met de XXI SEO/BirdLife Ornithologische Marathon door in 48 uur tijd zoveel mogelijk vogels te tellen en dat uiteraard bij te houden. 

Deelnemers moeten zich wel opgeven via DEZE WEBSITE. SEO/Birdlife herinnert de deelnemers er wel aan dat altijd de landelijke en regionale coroa-maatregelen opgevolgd moeten worden.

De getelde en gespotte vogels moeten doorgegeven worden via de smartphone app eBird, daarover lees je HIER meer. Een uitleg hoe je deel kunt nemen en om correct de getelde vogels door te geven lees je HIER.

Er zijn drie categorieën: Vanuit huis/raam/tuin (desde mi casa/ventana/jardín); de ECO-verplaatsing (modalidad ECO) op de fiets, te voet etc; traditioneel (tradicional) met verplaatsingen met de auto, scooter etc. 

Deelnemers kunnen in heel Spanje meedoen, dicht bij huis, in een bos, bij zee of in een stad. Het wordt aangeraden groepen te vormen tussen 1 en 5 personen waarbij je altijd de regionale en lokale corona-regels in acht moet nemen. Dat geldt ook voor de verplaatsingen die niet buiten een autonome regio mogen zijn.

Meer informatie over de XXI Maratón Ornitológico SEO/BirdLife lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.