Spaanse post komt met speciale Carlos Ruiz Zafón postzegel

Spaanse post komt met speciale Carlos Ruiz Zafón postzegel
Beeld: Correos.es

Spaanse post komt met speciale Carlos Ruiz Zafón postzegel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos heeft eind april een speciale postzegel uitgebracht met daarop een afbeelding met een van Spanje’s populairste hedendaagse schrijvers. Het gaat om een ‘sello’ met daarop een afbeelding van het gezicht van de in 2020 overleden Catalaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón, bekend onder andere van de ‘Schaduw van de wind’.

Carlos Ruiz Zafón overleed in juni 2020 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van een darmkanker in zijn woonplaats Los Angeles in de Verenigde Staten. De uit Barcelona komende schrijver werd wereldberoemd toen hij zijn boek ‘La sombra del viento’ ofwel ‘Schaduw van de wind’ publiceerde in 2004. Dat boek werd een wereldwijde bestseller met miljoenen verkochte exemplaren in meerdere talen, iets wat de schrijver niet meer wist te evenaren met de boeken die daarop volgden (zie hieronder). 

Maar Carlos Ruiz Zafón is volgens de Spaanse post Correos toch op Miguel de Cervantes (bekend van natuurlijk het Don Quijote boek) na de meest gelezen Spaanse schrijver ter wereld. En daarom wil Correos de schrijver eren met een eigen postzegel (waarde 1 euro) met daarnaast een speciale luxe versie van het boek ‘La sombra del viento’ (waarschijnlijk alleen in het Spaans) en een speciale herdenkingsstempel (matasellos). De postzegel is te koop in de oficinas de Correos ofwel de postkantoren in Spanje.

Het Kerkhof

‘De schaduw van de wind’ speelt zich af in Barcelona in het zogenaamde Kerkhof der Vergeten Boeken. Dat was het eerste deel van een vierluik maar het succes van het eerste deel werd nooit geëvenaard. 

Het Kerkhof der Vergeten Boeken (El cementerio de los libros olvidados) is een vierluik bestaande uit de boeken ‘De schaduw van de wind’ (2004) KLIK HIER om dit boek te bestellen, ‘Het spel van de engel’ (2009) KLIK HIER om dit boek te bestellen, ‘De gevangene van de hemel’ (2012) KLIK HIER om dit boek te bestellen en ‘Het labyrint der geesten’ (2017) KLIK HIER om dit boek te bestellen.

De boekenserie speelt zich af in Barcelona in verschillende perioden in de twintigste eeuw. Het Kerkhof der Vergeten Boeken is een mystieke labyrint achtige bibliotheek die vreemde boeken herbergt. Hoofdpersonen uit de serie zijn Daniel Semperé, Fermín Romero de Torres en David Martín.

Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn opzichzelfstaande verhalen en zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen. Er wordt al jaren gesproken over een verfilming van de boeken van Carlos Ruiz Zafón maar tot nu toe is dat er nog niet van gekomen.

Ga naar de inhoud