Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé

Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé
Beeld: Canva

Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat op een vierde plaats als het gaat om de juiste balans tussen werk en privé, aldus de gegevens van het onderzoek van de ‘better life index’ van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Spanje staat met een score van 8,4 een plaats hoger dan Nederland die met een score van 8,3 op de vijfde plaats staat terwijl België met een score van 7,7 op de 10e plaats staat.

Om de ‘better life index’ te maken waarop de classificatie is gebaseerd, hebben de OESO-experts rekening gehouden met het gemiddelde aantal werkuren en de tijd die inwoners besteden aan vrije tijd en persoonlijke verzorging in elk OESO-land.

Uit de laatste gegevens van de ‘better life index’ van het OESO staat Italië met een score van 9,4 op de eerste plaats wat betreft de beste balans tussen werk en privé. Als tweede staat Denemarken op de lijst met een score van 8,6 gevolgd door Noorwegen met een score van 8,5. Daarna komt Spanje op een vierde plaats met een score van 8,4 gevolgd door Nederland op een vijfde plaats met een score van 8,3. Daarna staan Frankrijk (8,1), Zweden (8,1) en Duitsland (8) op de lijst. België heeft een score van 7,7 en staat op plaats nummer 10, net achter Rusland (9).

Om de beste balans tussen werk en privé te vinden heeft het OESO gekeken naar diverse factoren zoals huisvesting, inkomen, werkgelegenheid, gemeenschap(samenleving, opleiding, omgeving, maatschappelijk engagement, gezondheid, levensvoldoening en veiligheid. Bekijk HIER alle informatie over Spanje (in het Engels). 

Ga naar de inhoud