Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé

Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé
Beeld: Canva

Spanje is het vierde OESO-land met de beste balans tussen werk en privé

MADRID – Spanje staat op een vierde plaats als het gaat om de juiste balans tussen werk en privé, aldus de gegevens van het onderzoek van de ‘better life index’ van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Spanje staat met een score van 8,4 een plaats hoger dan Nederland die met een score van 8,3 op de vijfde plaats staat terwijl België met een score van 7,7 op de 10e plaats staat.

Om de ‘better life index’ te maken waarop de classificatie is gebaseerd, hebben de OESO-experts rekening gehouden met het gemiddelde aantal werkuren en de tijd die inwoners besteden aan vrije tijd en persoonlijke verzorging in elk OESO-land.

Uit de laatste gegevens van de ‘better life index’ van het OESO staat Italië met een score van 9,4 op de eerste plaats wat betreft de beste balans tussen werk en privé. Als tweede staat Denemarken op de lijst met een score van 8,6 gevolgd door Noorwegen met een score van 8,5. Daarna komt Spanje op een vierde plaats met een score van 8,4 gevolgd door Nederland op een vijfde plaats met een score van 8,3. Daarna staan Frankrijk (8,1), Zweden (8,1) en Duitsland (8) op de lijst. België heeft een score van 7,7 en staat op plaats nummer 10, net achter Rusland (9).

Om de beste balans tussen werk en privé te vinden heeft het OESO gekeken naar diverse factoren zoals huisvesting, inkomen, werkgelegenheid, gemeenschap(samenleving, opleiding, omgeving, maatschappelijk engagement, gezondheid, levensvoldoening en veiligheid. Bekijk HIER alle informatie over Spanje (in het Engels). 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.