Search
menu
Search

Algo de España – deel 91: Waarom je makkelijk Spaans kunt leren in 8 weken

Algo de España – deel 91: Waarom je makkelijk Spaans kunt leren in 8 weken
Beeld: Ingezonden

Algo de España – deel 91: Waarom je makkelijk Spaans kunt leren in 8 weken

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

90% van mijn business doe ik gratis. Gratis Spaanse lessen, gratis LIVE lessen, gratis Challenges, blogs schrijven, vloggen. Ik doe het graag en ik kan dat allemaal zonder probleem gratis doen, want 10% van de mensen doen wel mijn cursussen en spreken in 30 uur Spaans. Duizenden mensen doen er inmiddels mee. En ik wil je graag eens vertellen waarom ze enthousiast zijn over mijn Spaanse lessen, omdat je in elke lesvideo 2 begeleiders krijgt. Een Spaanse en een Nederlandse. + geen verdwaal in grammatica.

Waarom je in 30 uur Spaans kunt leren spreken

Graag even zonder vooroordeel naar mij luisteren. Enige weken geleden had ik het over conditionering. Conditionering is iets wat door je ouders/omgeving in jou gestopt is. Michael Pilarczyk zegt als jij in Limburg bent geboren dan spreek je hoogstwaarschijnlijk met een zachte G. Want dat krijg je mee door je omgeving. Heb je Spaanse ouders dan krijg je die taal erin gestopt. En zo wordt er nog veel meer in je gepropt, waarvan jij vaak aanneemt dat het de waarheid is.

Het hoeft NIET lang te duren om een taal te leren 

Nu ben ik degene die moet zeggen dat de hele wereld verkeerd is geprogrammeerd. Maar het is ook logisch dat de hele wereld verkeerd geprogrammeerd is. En ik heb het natuurlijk NU alleen over Spaans leren. Want iedereen die ooit een taal heeft geleerd weet dat het jaren duurt. Dat is een conditionering die bij iedereen bestaat.

Waarom zou je moeilijk doen

En nu zeg ik, die conditionering klopt wel, maar dat komt omdat de lessen om een taal te leren niet kloppen. 99% van de lesmethodes kloppen NIET voor de meeste mensen. Ik zeg wel meeste mensen, want iemand die leert voor Spaanse advocatuur die heeft een bepaald specifiek Spaans taalgebruik nodig. En die geef ik niet.

Lekker Spaans spreken

Maar als jij eigenlijk alleen maar Spaans wilt leren praten om heerlijk met je buurvrouw te kunnen kleppen. Lekker boodschappen kunnen doen op een gezellig Spaans marktje. Even de weg vragen. Lekker naar de dokter zonder tolk. Deelnemen aan het Spaanse leven en genieten van de verbreding van je sociale- en persoonlijke leven met Spaans sprekende mensen. Dit krijg je alleen maar voor elkaar met mijn cursus en met geen enkele andere cursus, want die zijn allemaal gericht op de Spaanse grammatica.

Hoop bull shit

Een Nederlandse collega van Tomás moet snel Spaans leren. Hij neemt privéles en wat doet die Spaanse juf, die al helemaal de Nederlandse denkwijze niet begrijpt. Die richt zich volledig op de grammatica. Terwijl ik zeg bull shit, natuurlijk moet je wel wat grammatica weten, want anders kun je geen zinnen maken. Maar ja, in de eerste plaats doen de leraren alleen maar wat er ooit in ze gestopt is qua conditionering en de hele wereld is al geprogrammeerd met het feit een taal leren is moeilijk en ingewikkeld, kost heel veel tijd en is één groot drama. Dan zeg ik gooi dit hele idee, een taal leren is moeilijk, eens even over boord.

Laten we eens makkelijk gaan denken

Dat deed ik ook 26 jaar geleden. Ik baalde want ik kon de weg niet vragen in het Spaans, ik kon niet fatsoenlijk boodschappen doen. Of gewoon een kletspraatje houden met die o zo leuke Spaanse mensen. Dus even concreet. Wat hebben we nodig? Wat moet ik weten? Welke zinnen kan ik standaard gebruiken zodat ik iedereen gelijk te woord kan staan in het Spaans. Hoe houd ik die vreselijk gecompliceerde Spaanse grammatica zo makkelijk mogelijk. Dus ik heb een hoop geschrapt. Ga eerst maar eens gewoon makkelijk Spaans spreken. En die vreselijk moeilijke grammatica uitbreiden dat doen we wel over een jaar als je lekker vloeiend Spaans spreekt met mijn lessen.

Spaans Leren in 8 weken

Als je extra hulp wilt dan bied ik je de LIVE Beginners Spaans leren in 8 weken aan, want dan spreek je in 2 maanden Spaans. Dit zijn de online lessen + EXTRA 8 weken begeleiding. Een stok achter de deur krijg je erbij als je dat wilt.

Maar als je geen begeleiding wenst en liever in je eigen tijd en tempo aan de gang gaat dan neem je de Online Beginners en je kunt Spaans spreken in 30 uur als je de stapjes doet. Je zult het zien dat je bij les 4 al een eenvoudig gesprekje kunt voeren. Als je wel een stok achter de deur wilt. Dan is het enige wat je moet doen is een uurtje per dag Spaans leren en door mijn persoonlijke LIVE Spaanse Lessen, kun jij in 8 weken alles regelen in het Spaans wat je nodig hebt in de Spaanse praktijk.

Ik wil in mijn eigen tempo en snelheid

Heb je geen half uurtje per dag dan kies je voor je eigen tempo. Dat is ook prima natuurlijk. Je krijgt altijd levenslang toegang bij mij. “Maar je bent toch zeker echt niet goed als je kiest voor een lesmethode die zich richt op de Spaanse grammatica, en ook nog met een leraar die de Nederlandse denkwijze totaal niet begrijpt, zodat je er minimaal 3 jaar voor uit kunt trekken om Spaans te gaan leren.” In ieder geval dat zegt mijn moeder. En zij is op haar 72ste begonnen met Spaans leren en sprak binnen een half jaar Spaans met mijn lessen natuurlijk. En zo heb ik honderden voorbeelden van mensen die het nu wel lukt om snel en makkelijk Spaans te leren spreken.

Besteed je kostbare tijd aan leuke dingen

Ik zeg dit om 2 redenen. De 1e reden over de vreselijk moeilijke Spaanse grammatica is wel duidelijk neem ik aan. En de 2e reden: elke minuut van je leven is kostbaar, want die komt niet meer terug, dus waarom ga je jaren van je tijd verspillen aan Spaans leren terwijl het ook in minimaal 30 uur kan, of je eigen tempo, want je krijgt altijd Levenslang Toegang van mij. Gebruik die vrije tijd om heerlijk te genieten van het Spaanse leven of een mooie rondreis door Zuid Amerika waar je ook Spaans kunt praten met de bevolking. Of Spaans leren voor je werk. Doe het snel en makkelijk por favor.

Wil je graag mijn Spaanse lessen eerst even GRATIS proberen. Geheel vrijblijvend, want je zit natuurlijk nooit ergens aan vast. Schrijf je dan in via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud