Grootste camperbussen festival van Spanje vindt plaats aan de Costa Dorada

Grootste camperbussen festival vindt plaats aan de Costa Dorada
Beeld: PrimaveraVan / web

Grootste camperbussen festival van Spanje vindt plaats aan de Costa Dorada

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Van 4 tot en met 7 mei (2023) wordt in de provincie Tarragona de zesde editie van het PrimaveraVan-festival georganiseerd. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het tijdschrift Furgosfera, is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk referentiepunt voor de campervan-sector. Tijdens het festival worden er discussies gevoerd en worden er diverse oplossingen besproken voor het ombouwen van dit soort voertuigen, maar er zijn ook optredens en veel activiteiten. Het festival vindt plaats op het Playa Montroig Camping Resort, gelegen aan de Costa Dorada in de gemeente Mont-Roig del Camp. Onderaan dit artikel staat een video-overzicht van het festival.

Tijdens het PrimaverVan-festival zijn alle eigenaren van campervans of camperbussen welkom, dus geen traditionele kampeerauto’s zoals de buscamper, halfintegraal, integraal, alkoofcamper en liner modellen. Een campervan is een voertuig dat is aangepast om als mobiele accommodatie te dienen. Het is meestal gebouwd in een bestelwagen of busje en heeft voorzieningen zoals een bed, keuken, bergruimte en soms (als er ruimte is) een toilet en douche.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement heeft deze nieuwe editie een recordaantal van meer dan 1.000 ingeschreven campervans bereikt, waarbij meer dan 4.000 mensen worden verwacht. Op de website staat dan ook vermeldt dat het evenement is uitverkocht. Hiermee zal het het grootste campervan festival van Spanje worden. 

Het evenement biedt diverse activiteiten, waaronder concerten, lezingen, food-trucks, ambachtelijke kraampjes, exposanten uit de sector, workshops en activiteiten voor kinderen, en dit alles in een idyllische omgeving met een goede sfeer. Een van de muzikale hoogtepunten is de Catalaanse artiest Ramón Mirabert, die zijn tienjarige carrière op het podium van PrimaveraVan zal vieren. Naast hen zal ook Grex optreden, een opkomende artiest, componist en reiziger met meer dan 150.000 volgers op sociale media. Bezoekers kunnen ook genieten van de vrolijke en zomerse muziek van de Catalaanse rumbagroep Alquadrat.

PrimaveraVan werd opgericht in 2017 toen Furgosfera besloot om deze eerste editie te organiseren om persoonlijk in contact te komen met veel van haar volgers. Sinds de 200 campervans van het eerste jaar is het aantal gegroeid naar 1.000 tijdens de afgelopen edities, wat aangeeft dat de ‘van-life’-levensstijl exponentieel groeit en voorspelt dat deze in Spanje zal blijven.

Ga naar de inhoud