Aangespoeld verminkt lichaam met zak over hoofd is vermiste Belgische vrouw op Tenerife

Aangespoeld verminkt lichaam met zak over hoofd is vermiste Belgische vrouw op Tenerife
Beeld: via canva.com

Aangespoeld verminkt lichaam met zak over hoofd is vermiste Belgische vrouw op Tenerife

In het rustige Tenerife is een schokkende moord onthuld. Het levenloze lichaam van een vrouw drijvend in de wateren voor de kust, met een zak vastgebonden over haar hoofd en zonder ledematen blijkt van een als vermist opgegeven Belgische vrouw te zijn. Volgens deze krant gaat het om Laura Gastón.

De feiten zijn even verstommmend als tragisch. Een Belgische vrouw van 66 jaar oud, werd als vermist opgegeven op 24 april. Een week later spoelden de golven haar gemartelde lichaam aan op het strand van Arico. Haar benen waren afgehakt, één hand ontbrak en een gele plastic zak omhulde haar hoofd, een lugubere poging om haar identiteit te verbergen.

De eerste aanwijzingen kwamen van lokale vissers die iets zagen drijven op het wateroppervlak. Aanvankelijk leek het op een zak afval, maar toen de autoriteiten ter plaatse kwamen, onthulde een gruwelijke realiteit zich. Wat eerst een anoniem voorwerp leek, bleek de overblijfselen van een menselijk wezen te zijn.

“Het was een vreselijke aanblik”, verklaarde een woordvoerder van de Guardia Civil. “Het lichaam was al behoorlijk aangetast door de zee en de ontbinding. De enige manier om haar te identificeren was via DNA-Tests”.

Ondanks de tragische staat van het lichaam, werkten forensische experts koortsachtig om aanwijzingen te verzamelen. Mogelijk speelde een vriend of familielid een rol bij deze afschuwelijke daad?

Dezelfde dag als de ontdekking van het lichaam, kwam er een andere melding binnen over een vermiste man van 71 jaar uit Adeje. Hoewel er aanvankelijk geen verband leek te bestaan tussen de twee verdwijningen, groeiden de vragen toen de identiteit van de vrouw bekend werd.

De Guardia Civil bevestigde dat het slachtoffer een Belgische was die voor het laatst werd gezien in Adeje op 24 april. Haar verdwijning was nooit aangegeven bij de autoriteiten, wat het onderzoek bemoeilijkte. Waren deze twee gevallen aan elkaar gelinkt of was het een tragisch toeval?

Terwijl de identiteit van het slachtoffer bekend werd, onthulde het preliminaire autopsie-rapport verdere schokken. Volgens de bevindingen was de vrouw op gewelddadige wijze om het leven gekomen. Haar ledematen waren na haar dood verwijderd in een poging haar onherkenbaar te maken.

Wie was verantwoordelijk voor deze wrede daad? Was het een bekende van het slachtoffer of een complete vreemdeling? Wat was het motief achter deze brute moord? Deze vragen blijven voorlopig onbeantwoord hangen boven het onderzoeksteam. Eén ding is echter duidelijk: de dader ging tot het uiterste om de identiteit van het slachtoffer te verhullen. Van het verwijderen van ledematen tot het bedekken van het hoofd met een plastic zak, geen enkele gruwelijke stap werd overgeslagen.

Ga naar de inhoud