Wat is het geheim achter de groene groente- en fruitkratten bij Mercadona?

Wat is het geheim achter de groene groente- en fruitkratten bij Mercadona?
Beeld: Mercadona / web

Wat is het geheim achter de groene groente- en fruitkratten bij Mercadona?

In de supermarktsector is Mercadona een van de meest vooraanstaande en populairste ketens in Spanje. Elk filiaal van Mercadona deelt dezelfde stijlvolle uitstraling en productverdeling, waarbij de groene kratten waarin groente en fruit worden gepresenteerd, opvallen als een eigenaardig kenmerk. De keuze voor deze groene kratten is geen toeval, maar een zorgvuldig overwogen beslissing, zoals Mercadona onlangs heeft uitgelegd in een verklaring.

Deze groene kratten zijn meer dan alleen maar verpakkingen. Ze zijn herbruikbaar en dienen zowel voor het vervoer als voor de presentatie van het verse fruit en de groenten die de klanten van deze supermarkt kopen. De fabrikant van deze kratten, Logifruit, is al meer dan 25 jaar de logistieke leverancier van Mercadona, aldus de Valenciaanse keten.

Het gebruik van deze kratten past binnen de inspanningen van het bedrijf om een milieuvriendelijker bedrijfsmodel te ontwikkelen. De groene kratten die in de groenteafdeling te zien zijn, zijn herbruikbaar en kunnen meer dan 120 keer worden gebruikt. Ze zijn opvouwbaar, kunnen gerepareerd worden en zijn gemaakt van recyclebaar plastic, waardoor ze een gemiddelde levensduur van vijf jaar hebben.

Het gebruik van deze groene kratten is onderdeel van een duurzaam model waarbij Mercadona heeft berekend dat jaarlijks het gebruik van meer dan 200.000 ton grondstoffen wordt vermeden. Dit draagt bij aan de inspanningen van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en de impact op het milieu te beperken.

De succesvolle implementatie van dit duurzame model is mede te danken aan de nauwe samenwerking tussen Mercadona en haar leveranciers, zoals Logifruit. Door samen te werken aan milieuvriendelijke oplossingen, kunnen beide partijen bijdragen aan een duurzamere toeleveringsketen en een beter beheer van hulpbronnen.

Ga naar de inhoud