Pacha La Pineda discotheek aan de Costa Dorada gaat waarschijnlijk nooit meer open (UPDATE)

Pacha La Pineda discotheek aan de Costa Dorada gaat waarschijnlijk nooit meer open
Beeld: Google Streetview

Pacha La Pineda discotheek aan de Costa Dorada gaat waarschijnlijk nooit meer open (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het ziet er naar uit dat de beruchte Pacha Discotheek in de kustplaats La Pineda Platja, net naast de badplaats Salou aan de Costa Dorada, nooit meer open zal gaan. De discotheek heeft niet alleen te lijden onder de sluiting van het nachtleven vanwege de strenge corona-maatregelen in Catalonië maar men moet ook veel geld investeren vanwege geluidsoverlast terwijl de vergunning eind 2022 eindigt.

UPDATE: Het is nu officieel bevestigd door de beheerder, de Pacha La Pineda gaat nooit meer open en wordt definitief gesloten waardoor er een einde komt aan 30 jaar feest in de referentie voor het uitgaansleven aan de Costa Dorada.

De discotheek Pacha La Pineda is gedurende meer dan 30 jaar de referentie geweest in het uitgaansleven in de provincie Tarragona en aan de Costa Dorada. Met badplaatsen zoals Salou en Cambrils nabij kwamen er in de zomer busladingen vol met jongeren naar de discotheek om te genieten van de beste dj”s, optredens, de unieke sfeer en de speciale feesten zoals de beruchte Holland Party”s op de woensdagavond.

Maar een klacht van een buurtbewoner die naar de rechter stapte omdat hij vanwege het aanhoudende geluidsoverlast niet kon slapen, zorgde ervoor dat een rechter besloot dat de gemeente Vila-seca, waar La Pineda Platja toe behoort,in gebreke was gebleven. 

Niet alleen moest de gemeente 5.000 euro aan de klagende buurman betalen, de Pacha discotheek kreeg ook de opdracht om dure verbouwingen uit te voeren om de geluidsoverlast tegen te gaan en het aantal decibellen te reduceren.

De kosten van deze verbouwing zijn voor de huurders van de Pacha discotheek te hoog en ook niet haalbaar omdat het huurcontract en de vergunning om als discotheek open te blijven eindigen op 31 december 2022. Aangezien de discotheek praktisch alleen in de drukke zomermaanden open is, kunnen die investeringskosten niet worden terugverdiend.

Tel daar alle financiële problemen bij op die zijn ontstaan als gevolg van de corona-pandemie en alle restricties in het nachtleven, dan zijn de kosten voor de huurders van de discotheek gewoon niet haalbaar. 

De definitieve sluiting is nog niet officieel bevestigd maar er is volgens de regionale kranten een 95% kans dat er een vroegtijdig einde is gekomen aan een tijdperk met de sluiting van een icoon in het Catalaanse nachtleven aan de Costa Dorada.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.