T2 terminal vliegveld Barcelona-El Prat wordt op 15 juni heropend

T2 terminal vliegveld Barcelona-El Prat wordt op 15 juni heropend
Beeld: 123rf

T2 terminal vliegveld Barcelona-El Prat wordt op 15 juni heropend

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op dinsdag 15 juni wordt de al maanden gesloten T2 terminal van het vliegveld Barcelona-El Prat heropend voor alle passagiers. De gebruikelijke luchtvaartmaatschappijen die altijd gebruik maakten van de T2 terminal zullen daar nu ook weer gebruik van gaan maken.

Ryanair, EasyJet of Transavia zijn luchtvaartmaatschappijen die landen en opstijgen vanaf de (oude) T2 terminal bij het vliegveld Barcelona-El Prat. Vanwege werkzaamheden maar meer nog vanwege de corona-pandemie en het gebrek aan passagiers en vluchten werd deze terminal op 1 december 2020 gesloten en moesten alle reizigers gebruik maken van de T1 terminal.

De T2 terminal is verdeeld in drie modules, te weten de T2A, T2B en T2C. De drie modules zijn niet met elkaar verbonden in de publieke ruimtes maar wel voor de passagiers nadat ze gecontroleerd zijn. 

Ryanair, Transavia, EasyJet, Wizz Air, Air Baltic, Air Moldova, Pegasus Airlines en Volotea zijn enkele van de luchtvaartmaatschappijen die normaal gesproken altijd gebruik maken van de T2 terminal van het vliegvelde Barcelona-El Prat. 

De T2 terminal is de ‘oude’ terminal die voordat de T1 ‘nieuwe’ terminal in gebruik werd genomen de enige aankomst en vertrekplaats was voor reizigers die met het vliegtuig naar Barcelona kwamen en daarvandaan vertrokken. 

Standaard maken de low cost of budget luchtvaartmaatschappijen gebruik van deze terminal waar minder (moderne) voorzieningen, winkels en bars/restaurants zijn dan in de T1 terminal.

Omdat er meer vliegverkeer en dus ook passagiers verwacht worden in de traditionele vakantiemaanden juli en augustus heeft men besloten de T2 terminal te openen zodat men de social distance en andere geldende corona-maatregelen kan garanderen.

Wetenswaardig:

Luchthaven Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (in de volksmond El Prat of BCN) is de internationale luchthaven van Barcelona. Het vliegveld bestaat uit twee terminal, de T1 en T2. Terminal 2 ligt op ongeveer 15 km van de stad Barcelona terwijl de terminal 1 zo’n 5 km verder ligt.

Ga naar de inhoud