Catalonië wil dat de snelheid op de AP-7 snelweg verlaagd wordt

Catalonië wil dat de snelheid op de AP-7 snelweg verlaagd wordt
Beeld: @transit / twitter

Catalonië wil dat de snelheid op de AP-7 snelweg verlaagd wordt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse regionale overheid heeft een verzoek ingediend bij de Spaanse verkeersdienst DGT om de maximumsnelheid op de drukke AP-7 snelweg te verlagen. De regionale overheid doet dat verzoek omdat sinds er geen tol meer geheven wordt op dit deel van de AP-7 er meer ongelukken plaatsvinden en er veel meer verkeer is.

Het verzoek van de Generalitat de Catalunya komt omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de AP-7 snelweg nadat de tol werd opgeheven. Dat zorgt voor meer verkeer en een toename van verkeersongevallen met in sommige gevallen verkeersdoden. Tot nu toe in 2022 zijn er 13 verkeersdeelnemers op de AP-7 om het leven gekomen in Catalonië, dat is 20% van het totaal (73) aantal verkeersdoden in de autonome regio.

Het voorstel aan de DGT is om de maximumsnelheid met 10 km/uur te verlagen van de huidige 120 km/uur naar 110 km/uur. De snelheidsverlaging vormt onderdeel van een ‘plan de choque’ om het verkeer deze zomer op de drukke AP-7 snelweg zonder al te veel problemen te laten verlopen.

Volgens de regionale Servei Català de Trànsit is het verkeer op de tolvrije AP-7 met 40% toegenomen waaronder veel meer vrachtverkeer maar ook personenverkeer.

De autopista AP-7 (ook Autopista del Mediterráneo genoemd) is een Spaanse autosnelweg. De weg loopt langs de oostkust van Spanje, op enkele kilometers van de Middellandse Zee tussen La Jonquera (de Coll de Panissars) aan de Franse grens (A9) en Algeciras (Los Pastores). De E15 loopt over de gehele lengte mee met de AP-7. De weg volgt voor een groot deel de route van de vroegere Romeinse Via Augusta.

Ga naar de inhoud