Dit is het vreemde fietspad dat op het Balearen eiland Menorca is aangelegd

Dit is het vreemde fietspad dat op het Balearen eiland Menorca is aangelegd
Beeld: @esdiarimenorca / twitter

Dit is het vreemde fietspad dat op het Balearen eiland Menorca is aangelegd

MENORCA – Er wordt steeds meer gefietst in Spanje en veel gemeenten beginnen steeds meer fietspaden aan te leggen. Op het Balearen eiland Menorca is het zelfs mogelijk om met de fiets naar het vliegveld te gaan. Maar dan moet je wel flink aan het stuur draaien als je naar de bovenstaande foto kijkt van het nieuwe fietspad.

In februari dit jaar vroeg men zich op deze website af of het om een nieuw fietspad gaat of om een hindernisbaan. Een fietspad hoort een veilige afscheiding voor fietsers te zijn van de weg die door gemotoriseerde voertuigen gebruikt wordt. Maar dan moet dat fietspad wel veilig genoeg zijn om ongelukken te voorkomen. UPDATE: Inmiddels heeft de vliegveldbeheerder laten weten dat het vreemde fietspad gehandhaafd blijft.

In eerste instantie dachten wij bij de redactie dat het om een fake news bericht of grapje gaat maar het bericht is geplaatst door de lokale krant van het Balearen eiland dus wij gaan er vanuit dat het serieus is. Op de website Menorca.info wordt geschreven dat het een fietspad is dat door de Spaanse vliegveldbeheerder AENA is aangelegd bij het vliegveld van Menorca. 

Maar omdat er lantaarnpalen staan heeft men besloten het asfalt van het fietspad telkens een stukje eromheen te leggen zodat deze vreemde bochtige vorm van een normaal gesproken recht fietspad ontstaat. Het 316.611,63 euro kostende fietspad is 1.175 meter lang en men heeft er 235 dagen over gedaan om de ‘carril bici’ aan te leggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.