Paniek op strand Alfaz del Pi waar een wild zwijn een 67-jarige vrouw bijt (video)

Paniek op strand Alfaz del Pi waar een wild zwijn een 67-jarige vrouw bijt (video)
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Paniek op strand Alfaz del Pi waar een wild zwijn een 67-jarige vrouw bijt (video)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Er was even paniek op het Albir strand in Alfaz del Pi aan de Costa Blanca. Rond 11.30 uur vrijdagmorgen rende een gedesoriënteerd wild zwijn over het strand, iets wat niet vaak te zien is overdag. Omdat de aanwezige strandgangers schreeuwden en de strandwachten probeerden het beest te vangen of weg te sturen, raakte het beest in paniek en beet hij een 67-jarige vrouw die slechts lichtgewond raakte.

Vrijdagmorgen om 11.30 uur was er even paniek op het Albir strand in Alfaz del Pi toen een wild zwijn (jabalí) over het strand rende. Dat deed het beest tussen de aanwezige strandgangers en dat zorgde even voor wat paniekerige reacties van de aanwezige mensen. In de paniek beet het wild zwijn van zich af en raakte een 67-jarige vrouw lichtgewond.

De strandwachten zagen dat de personen aan boord van twee boten de mensen op het strand waarschuwden omdat er een wild zwijn in zee zwom. Meteen begonnen de strandwachten de aanwezige mensen te waarschuwen maar het wilde zwijn was zo snel dat deze al over het strand begon te rennen.

Op het moment dat het wild zwijn de zee uit wilde komen beet hij een daar aanwezige vrouw die rustig met haar voeten in het water zat. De 67-jarige vrouw raakte slechts lichtgewond en heeft twee kleine verwondingen van 1 en 1,5 cm diep in haar been. Ze werd ter plaatse aan haar verwondingen geholpen en ziet zelf het voorval als iets komisch.

Het wild zwijn begon daarna over het strand te rennen en ging een camping in Altea binnen waar geen gewonden of schade gemeld werden. Helaas besloot de politie het wild zwijn dood te schieten omdat deze zo nerveus was en er veel kinderen op de camping aanwezig waren.

Ga naar de inhoud