De hippie Rainbow Familie kampeert illegaal in de Sierra de Cádiz

De hippie Rainbow Familie kampeert illegaal in de Sierra de Cádiz
Beeld: via canva.com

De hippie Rainbow Familie kampeert illegaal in de Sierra de Cádiz

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ze staan internationaal bekend, de hippies van de Rainbow familie (Familia Arcoiris in het Spaans). Over de hele wereld organiseren ze tijdelijke gemeenschappen. Mensen uit de vier windstreken verzamelen er in de wilde natuur voor workshops, feestelijkheden en de geneugten van het leven in de natuur. Dit keer zijn ze neergestreken in een natuurgebied in de Sierra de Cádiz in het zuiden van Spanje.

De Rainbow bijeenkomsten vinden over de hele wereld plaats. Telkens er één afloopt, wordt door de ouderen beslist waar de volgende georganiseerd wordt. In Europa verzamelen zich soms tot 5.000 mensen, in de Verenigde Staten loopt dat aantal zelfs tot 30.000 op.

Volgens de autoriteiten gaat het deze keer voorlopig om een vijftigtal personen. Ze hebben kamp opgeslagen in de buurt van Benaocaz, te midden van de Sierra de Cádiz. Naar verluidt vroeg men eerst om toestemming een maand lang in het gebergte te kamperen. De toestemming werd echter geweigerd en de jongeren zakten toch af naar Banaocaz.

De strijd tussen de Familia Arcoiris en de autoriteiten gaat ook al lang terug. Telkens wanneer de groep ergens neerstrijkt, is het gebruikelijk dat de plaatselijke bevolking nerveus wordt. Volgens de Guardia Civil maakt de groep op dit moment vuur op het terrein en laat ze ook afval achter. Ze weigeren voorlopig het kampement te verlaten.

Zoals gebruikelijk kwam de familie aan op de dag van de nieuwe maan, afgelopen 20 mei. Onder hen zijn ook veel buitenlanders. De politie heeft de toegangswegen afgesloten om te vermijden dat de bijeenkomst nog veel groter wordt. Bijeenkomsten duren gewoonlijk precies één maancyclus.

De Spaanse journalist Domingo Díaz waagde zich ook al even onder de aanwezigen. Hij vertelt dat er veel nudisme is, dat mensen gekant zijn tegen moderne technologie en er elke dag een hoed rond gaat om wat geld in te zamelen. Volgens hem is de sfeer er gemoedelijk en zijn de aanwezigen het zat te worden gestereotypeerd als een gemeenschap die enkel om de vrije liefde en nudisme draait. Hoe de bijeenkomst in de Sierra de Cádiz zal evolueren, is voorlopig niet duidelijk.

Ga naar de inhoud