Toerist gered die vastzat op het dak van de ‘Patio de Banderas’ in Sevilla

Toerist gered die vastzat op het dak van de 'Patio de Banderas' in Sevilla
Beeld: via canva.com

Toerist gered die vastzat op het dak van de ‘Patio de Banderas’ in Sevilla

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ‘Patio de Banderas’ is een bijzondere plek in Sevilla. Het heeft een oppervlakte van 155 vierkante meter met uitzicht op de Giralda en de wijk Santa Cruz. Op dit dak zat een toerist vast na sluitingstijd. De specifieke locatie was het gedeelte van het dak van de fundatie voor de biodiversiteit. De man moest gered worden door de brandweer met een kraan. 

De man belde zelf naar het toerismebureau van de Paseo de Colón rond drie uur ‘s middags. Hij liet weten dat hij op het dak vast zat. Normaal gesproken kan iedereen hier tot twee uur ‘s middags vrij naar binnen lopen. De man was het gebouw echter niet op tijd uit voor sluitingstijd.   

Bronnen van het toerismebureau ‘Sevilla City Office’ leggen uit dat de toerist belde om hulp te vragen. Het kantoor probeerde vervolgens de beheerder van het gebouw te bellen, maar ze kregen geen gehoor. Daarom belden ze de politie en de brandweer. Uiteindelijk werd de toerist gered met een kraan van de brandweer voordat contact werd verkregen met de verantwoordelijke voor het gebouw. 

‘Het gebouw heeft veel hoeken en waarschijnlijk was de man tijdens de sluitingsronde op een plek waar hij niet gezien kon worden’, aldus de medewerkers van Sevilla City Office. Het gebouw in kwestie is onderdeel van het cultureel erfgoed dat behoort tot de Alcázar en er zijn ‘archeologische elementen van grote waarde’ te vinden. Alle informatie hierover is te vinden op de website van de Fundación Biodiversidad (fundatie biodiversiteit).

Ga naar de inhoud