Volt España doet ook mee aan de Europese verkiezingen 2024

Volt España doet ook mee aan de Europese verkiezingen 2024
Beeld: volt españa / facebook

Volt España doet ook mee aan de Europese verkiezingen 2024

De Europese verkiezingen van 2024 naderen met rasse schreden en politieke partijen in heel Europa maken zich op voor deze belangrijke gebeurtenis. In dit artikel richten we ons op twee specifieke aspecten van de aankomende verkiezingen: de opkomst van de pan-Europese partij Volt en de situatie in Spanje.

Volt is een relatief nieuwe speler op het Europese politieke toneel, maar heeft al snel aan bekendheid gewonnen vanwege hun unieke benadering van Europese politiek. Volt is een pan-Europese partij, wat betekent dat ze streven naar een verenigd Europa en de vorming van een federaal Europa. In tegenstelling tot traditionele nationale partijen, neemt Volt deel aan verkiezingen in meerdere Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Nederland en België.

Volt positioneert zichzelf als een pragmatische en progressieve partij die zich verzet tegen populisme en zich laat leiden door wetenschappelijk bewijs. Ze distantiëren zich van de traditionele links-rechts indeling in de politiek, hoewel ze neigen naar centrum-links op het gebied van sociale waarden en naar liberalisme op economisch vlak.

Een van de belangrijkste doelen van Volt is om de representativiteit van Europese instellingen te verbeteren. Dit willen ze doen door transnationale kieslijsten te ontwikkelen en een mechanisme te creëren waarmee Europese burgers gemeenschappelijke vertegenwoordigers kunnen kiezen, ongeacht hun land van herkomst. Volt wil een alternatief bieden voor extreemrechtse partijen en tegelijkertijd de Europese eenheid versterken.

Sommige aanhangers van de extreemrechtse partij Vox hebben hun bezorgdheid geuit over de gelijkenis tussen de namen “Volt” en “Vox”. Ze vrezen dat dit tot verwarring kan leiden bij kiezers op het moment dat ze hun stem uitbrengen. Sommigen beschuldigen Volt ervan een strategie te hanteren om stemmen van Vox af te snoepen.

Volt España, de Spaanse tak van de pan-Europese partij, zet zich in voor de Europese zaak in Spanje. Ze pleiten voor een verbeterde vertegenwoordiging van Spaanse burgers in Europese instellingen en willen de banden tussen Spanje en de rest van Europa versterken. De Spaanse Volt partij heeft twaalf kandidaten waaronder de lijsttrekkers Ferry Djamchidi en Clara Panella Gómez.

Ga naar de inhoud