Gemeente Castellón geeft 270.000 euro uit om Spaanse naam van politieuniform te halen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

CASTELLÓN – De gemeente Castellón (de la Plana) in de Comunidad Valenciana heeft recent besloten dat de naam van hun stad vanaf nu officieel bekend zal staan als Castelló (de la Plana), de naam van de stad in het Valenciaans, de regionale taal die veel lijkt op het Catalaans. Vanwege die beslissing moet er veel aangepast gaan worden waaronder de uniformen van de lokale politie waarop de naam nog in het Spaans staat geschreven.

In een interne memo die gelekt is staat dat de gemeente meer dan 270.000 euro gaat uitgeven aan het verwijderen van de naam Castellón op de kleding en voertuigen van de Policía Local om deze te vervangen voor Castelló, zonder n op het einde dus. De naamsverandering, waar waarschijnlijk maar weinig mensen op zullen letten, kost de inwoner van de stad dus een aardige cent.

Begin juni besloot de gemeente Castellón dat het tijd was om na 36 jaar twee namen te hebben aangehouden voor de stad, dat wil zeggen Castellón in het Spaans (castellano) en Castelló in het Valenciaans (valenciano), het tijd was om alleen nog officieel de valenciaanse naam te hanteren.

Die beslissing houdt dus in dat de Spaanse naam overal in de stad verwijderd dient te worden en vervangen moet worden door de naam in het valenciaans. Daar moet ook de lokale politie aan geloven door de uniformen aan te passen, de naam op de auto’s en scooters en motoren aan te passen etc. Alleen dat laatste heeft al een kostenpost van 270.000 euro, geld wat volgens tegenstanders wel beter besteed kan worden.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.