skip to Main Content
Gemeente Castellón geeft 270.000 euro uit om Spaanse naam van politieuniform te halen
ABC

Gemeente Castellón geeft 270.000 euro uit om Spaanse naam van politieuniform te halen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Van Castellón naar Castelló in het Valenciaans

ABC

CASTELLÓN – De gemeente Castellón (de la Plana) in de Comunidad Valenciana heeft recent besloten dat de naam van hun stad vanaf nu officieel bekend zal staan als Castelló (de la Plana), de naam van de stad in het Valenciaans, de regionale taal die veel lijkt op het Catalaans. Vanwege die beslissing moet er veel aangepast gaan worden waaronder de uniformen van de lokale politie waarop de naam nog in het Spaans staat geschreven.

In een interne memo die gelekt is staat dat de gemeente meer dan 270.000 euro gaat uitgeven aan het verwijderen van de naam Castellón op de kleding en voertuigen van de Policía Local om deze te vervangen voor Castelló, zonder n op het einde dus. De naamsverandering, waar waarschijnlijk maar weinig mensen op zullen letten, kost de inwoner van de stad dus een aardige cent.

Begin juni besloot de gemeente Castellón dat het tijd was om na 36 jaar twee namen te hebben aangehouden voor de stad, dat wil zeggen Castellón in het Spaans (castellano) en Castelló in het Valenciaans (valenciano), het tijd was om alleen nog officieel de valenciaanse naam te hanteren.

Die beslissing houdt dus in dat de Spaanse naam overal in de stad verwijderd dient te worden en vervangen moet worden door de naam in het valenciaans. Daar moet ook de lokale politie aan geloven door de uniformen aan te passen, de naam op de auto’s en scooters en motoren aan te passen etc. Alleen dat laatste heeft al een kostenpost van 270.000 euro, geld wat volgens tegenstanders wel beter besteed kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Als we nu eens gewoon in Nederland, België, Frankrijk en Spanje alles in het Spaans doen ? Waarom moet iedereen zijn eigen taal, zoals de Valencianen. Terug naar de Spaanse Nederlanden. Omdat hier weinig gelachen wordt, dit is cynisch bedoeld. Ieder volk heeft het recht om zijn eigen taal te spreken, iets wat Nederlanders niet begrijpen. Denk maar aan de VOC..

 2. Wie heeft daar nu iets aan? In elk geval niet de inwoners van de deelstaat die voor dit formidabele idee van enkele eigenwijze politici zullen betalen. Met € 270.000 alleen al voor de politie! Hoeveel wordt het kostenplaatje uiteindelijk? En inderdaad, zoals Harry opmerkt, het geld komt niet uit de zakken van de bedenkers.

  1. Geld verspilling en Spanje kun je bijna als 1 woord uitspreken, misschien komt daar nu langzamerhand verandering in met de PSOE die aardig onderweg is moet ik zeggen.

   1. ja inderdaad leo, daar komt zeker verandering maar ze kunnen ook niet alles in 1 keer rechttrekken wat die andere bende krom heeft getrokken, wat een dievenbende was dat zeg

 3. Het geld komt niet uit de portemonnee van de bedenker van dit plan.
  Ik garandeer u wanneer dat wel zo zou zijn het plan rap van de baan is.

 4. Zou men beter in Belgie ook eens toepassen in plaats van voor 1 stad zowel een Franse als/of een Nederlandse naam te gebruiken al naar gelang men in Vlaanderen is of in de Walen Voor veel Belgen een raadsel voor buitenlanders een misterie.
  Vb: Geraardbergen = Gramond
  Liege = Luik
  Bergen = Mons
  …………………..enz

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken