Aantal Nederlandse en Belgische toeristen blijft dalen in Spanje

Aantal Nederlandse en Belgische toeristen blijft dalen in Spanje
Beeld: Freepik

Aantal Nederlandse en Belgische toeristen blijft dalen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit de resultaten van de afgelopen maanden kan men opmaken dat het aantal Nederlandse en Belgische toeristen dat Spanje heeft bezocht gedurende de eerste vijf maanden is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Over het algemeen daalde het aantal internationale vakantiegangers in de maand mei met -1,6% maar tot en met de maand mei steeg het aantal toeristen met +2,7% naar 29,3 miljoen.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in mei en tot en met die maand naar Spanje zijn gekomen. Daaruit is op te maken dat voor het eerst in lange tijd het aantal internationale vakantiegangers in een maand gedaald is maar dat er toch tot en met eind mei een stijging is geweest in vakantiegangers.

Mei

In mei kwamen er 7.952.788 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van -1,6% ten opzichte van mei 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 1,98 miljoen (-0,3%) gevolgd door Duitsland met 1,08 miljoen (-8,8%) en Frankrijk met 1,02 miljoen (-10,7%) toeristen.

In mei daalde het aantal Nederlandse en Belgische toeristen naar 429.458 (-3,8%) Nederlandse en 205.384 (-3,9%) Belgische vakantiegangers.

Eerste vijf maanden

Gedurende de eerste vijf maanden tussen begin januari en eind mei zijn er 29.345.275 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 2,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 6,25 miljoen (0,0%) gevolgd door de Duitsers met 4,07 miljoen (+1,9%), de Fransen met 3,73 miljoen (-4,6%) en de Scandinaviërs met 2,15 miljoen (-6%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -4,8% gedurende de eerste vijf maanden naar een totaal van 1.267.452 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen daalde dat met -0,1% naar 872.919 vakantiegangers gedurende de eerste vijf maanden dit jaar.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meeste bezochte regio met 6.725.304 (+2,6%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 5.673.428 (-2,1%) en Andalusië met 4.402.123 (+6,2%) toeristen.

De eilanden van de Balearen ontvingen dit jaar alweer 3.474.876 (+4,8%) buitenlandse toeristen gevolgd door 3.211.181 (+0,2%) vakantiegangers in de Valencia regio en 3.161.576 (+10,1%) toeristen in de regio Madrid (met name de stad Madrid).

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.