Aantal Nederlandse en Belgische toeristen blijft dalen in Spanje

Aantal Nederlandse en Belgische toeristen blijft dalen in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Uit de resultaten van de afgelopen maanden kan men opmaken dat het aantal Nederlandse en Belgische toeristen dat Spanje heeft bezocht gedurende de eerste vijf maanden is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Over het algemeen daalde het aantal internationale vakantiegangers in de maand mei met -1,6% maar tot en met de maand mei steeg het aantal toeristen met +2,7% naar 29,3 miljoen.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in mei en tot en met die maand naar Spanje zijn gekomen. Daaruit is op te maken dat voor het eerst in lange tijd het aantal internationale vakantiegangers in een maand gedaald is maar dat er toch tot en met eind mei een stijging is geweest in vakantiegangers.

Mei

In mei kwamen er 7.952.788 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van -1,6% ten opzichte van mei 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 1,98 miljoen (-0,3%) gevolgd door Duitsland met 1,08 miljoen (-8,8%) en Frankrijk met 1,02 miljoen (-10,7%) toeristen.

In mei daalde het aantal Nederlandse en Belgische toeristen naar 429.458 (-3,8%) Nederlandse en 205.384 (-3,9%) Belgische vakantiegangers.

Eerste vijf maanden

Gedurende de eerste vijf maanden tussen begin januari en eind mei zijn er 29.345.275 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 2,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 6,25 miljoen (0,0%) gevolgd door de Duitsers met 4,07 miljoen (+1,9%), de Fransen met 3,73 miljoen (-4,6%) en de Scandinaviërs met 2,15 miljoen (-6%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -4,8% gedurende de eerste vijf maanden naar een totaal van 1.267.452 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen daalde dat met -0,1% naar 872.919 vakantiegangers gedurende de eerste vijf maanden dit jaar.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meeste bezochte regio met 6.725.304 (+2,6%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 5.673.428 (-2,1%) en Andalusië met 4.402.123 (+6,2%) toeristen.

De eilanden van de Balearen ontvingen dit jaar alweer 3.474.876 (+4,8%) buitenlandse toeristen gevolgd door 3.211.181 (+0,2%) vakantiegangers in de Valencia regio en 3.161.576 (+10,1%) toeristen in de regio Madrid (met name de stad Madrid).

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Spanje wordt duur en…..tegenover de buitenlanders ,zijn de Spanjaarden niet echt vriendelijk en correct ivm de prijzen ze beseffen niet ,zeker aan de Costa’s , dat ze moeten leven van de buitenlanders .Als je naar de markt gaat ,zijn er 2 verschillende prijzen ,eentje toeristen en de Spanjaarden

Redaktie, waar komt die statistiek vandaan, alleen vliegreizen ?
Vergeet niet de vele campers die het hele jaar onderweg zijn, zonder registratie…..

1.267.452 Nederlandse toeristen!!?? Het is mij nog steeds een raadsel hoe men in Spanje zo precies die aantallen weet. Trouwens, die laatste 2 van dat getal zijn mijn vrouw en ik geweest. Ik ben blij dat onze aanwezigheid niet onopgemerkt is gebleven al heb ik niemand met een telraam aan de kant van de weg zien staan.

@Koos; Het zijn de Engelsen met de kleine beurs die niet meer komen. En die geven toch al niet zo veel meer uit. Maar juist de wat rijkeren zie je nu investeren in Spanje. Die willen voor de Brexit uit hun Eurootjes veilig stellen met og. Dus steden als Benidorm en anderen die het van de massa vakantiegangers moeten hebben zullen het wel merken. Maar die gebieden die juist veel eigenaren van villas hebben zullen er weinig van merken. Wij wonen in een grote wijk met veel Engelsen. Hier zie je het al gebeuren. Degene die afhankelijk zijn van een… Lees verder »

Als de Britten niet meer komen is Spanje verloren, Spanje teert letterlijk op de Britten. Hier beneden ook ze hebben enorm veel geld rijden in dure auto´s en geven veel geld uit. Ze blijven vrijwel de gehele zomer hier waardoor de horeca het ook overleeft.

Als mijn tante klootjes had, was het mijn oom.
In als kun je niet leven Koos.

Er komen steeds meer verre vakantie bij waar mensen heen gaan . Kroatie is meer in trek , Indonesie en de Emiraten , Scandinavische landen horen er ook al bij.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.