Door brand vernietigde natuur verdrievoudigd dit jaar in Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

Door brand vernietigde natuur verdrievoudigd dit jaar in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De grote natuur- en bosbranden in de provincies Tarragona, Madrid, Toledo en Ávila zijn eindelijk onder controle waarbij deze vier branden meer dan 10.000 ha natuur hebben verwoest. Deze bosbranden ontstonden midden in de hittegolf die over Spanje en de rest van Europa trok maar tussen 1 januari en 23 juni is alweer 307,38% meer natuur verwoest door natuur- en bosbranden.

In totaal hebben er tussen 1 januari en 23 juni dit jaar alweer 6.412 natuur- en bosbranden plaatsgevonden wat 2,3 keer meer is dan gedurende dezelfde periode in 2018. Deze branden samen hebben 38.544 ha natuur verwoest wat 307,38% meer is dan gedurende dezelfde periode het afgelopen jaar, aldus de cijfers van het ministerie van Landbouw, Visserij en Voeding.

Van het totaal aantal natuur- en bosbranden zijn er 3.909 te omschrijven als kleine branden (conatos) waarbij er per brand minder dan één hectare natuur is verwoest. 2.503 waren echter grotere bosbranden waarbij er drie als grote branden omschreven worden omdat er meer dan 500 ha natuur per brand werd verwoest.

Die drie grote branden (+500ha) vonden plaats tijdens de afgelopen hittegolf waarbij er in de provincie Tarragona zo’n 6.000 ha natuur is verwoest, in de provincie Toledo en Madrid samen 3.300 ha en in Ávila meer dan 1.300 ha.

Uit de gegevens van het Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación is ook op te maken dat 49,8% (bijna de helft dus) van alle natuur- en bosbranden plaatsvonden in het noordwesten van Spanje, in Galicië, Asturië en deels in Cantabrië. 36,8% van de branden vond plaats in regio’s in het binnenland van Spanje terwijl 12,9% plaatsvond langs de Middellandse Zeekust (vasteland en Balearen) en 0,45% op de Canarische Eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.