Hema Spanje wordt geen ‘Hema Amsterdam’

Oeps ... foto ontbreekt!

Hema Spanje wordt geen ‘Hema Amsterdam’

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Hema gaat internationaal verder uitbreiden naar de Verenigde Staten en Canada. Dat doet de winkelketen echter niet met dezelfde naam maar met het meer internationaal klinkende ‘Hema Amsterdam’. De Hema winkels in Spanje blijven dezelfde naam houden.

De uitbreiding naar de VS en Canada gebeurt niet helemaal zoals de opening van winkels in andere landen waaronder Spanje. In de VS zal de ‘Hema Amsterdam’ alleen via de website van Walmart haar producten aanbieden terwijl in Canada er shop-in-shops komen binnen de Walmart winkels.

De reden dat men gekozen heeft voor de toevoeging ‘Amsterdam’ is om de nadruk te leggen op de Nederlandse oorsprong. De Hema hoopt zich zo beter te kunnen onderscheiden in de VS en Canada.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Hema in Spanje[/su_note]

Spanje

In Spanje blijven de Hema’s gewoon Hema heten, daar komt dus geen ‘Amsterdam’ bij. De winkelketen heeft op dit moment vestigingen in Madrid en Barcelona maar de Hema heeft al eerder aangegeven te willen uitbreiden in Spanje.

De Hema opende in 2014 in Madrid de eerste winkel waarna dit uitgroeide naar een totaal van 9 winkels. In Madrid zijn 5 vestigingen te vinden terwijl de Hema in Barcelona inmiddels 4 winkels heeft.

Klik hier voor de locaties van de Hema winkels in Madrid en Barcelona.

Doelgroep

Volgens Hema worden de winkels door de Spanjaarden erg goed ontvangen en vindt men de producten erg leuk om te kopen. Uiteraard gaan de in Spanje wonende Nederlanders en Belgen erg graag naar de Hema maar dat is voor de winkelketen niet de belangrijkste doelgroep.

Online

Weliswaar heeft de Hema in Spanje al meerdere keren aangekondigd dat ze de producten ook via internet willen gaan verkopen in Spanje maar tot op de dag van vandaag is dat nog niet mogelijk. Veel Nederlanders en Belgen die graag naar de Hema zouden willen gaan wonen niet in of in de buurt van Barcelona en Madrid en dus zou het online kopen een mogelijkheid zijn om toch bij de Hema in Spanje te kunnen kopen.

Ga naar de inhoud