Hema Spanje wordt geen ‘Hema Amsterdam’

Hema Spanje wordt geen 'Hema Amsterdam'
Beeld: Wikimedia

MADRID – De Hema gaat internationaal verder uitbreiden naar de Verenigde Staten en Canada. Dat doet de winkelketen echter niet met dezelfde naam maar met het meer internationaal klinkende ‘Hema Amsterdam’. De Hema winkels in Spanje blijven dezelfde naam houden.

De uitbreiding naar de VS en Canada gebeurt niet helemaal zoals de opening van winkels in andere landen waaronder Spanje. In de VS zal de ‘Hema Amsterdam’ alleen via de website van Walmart haar producten aanbieden terwijl in Canada er shop-in-shops komen binnen de Walmart winkels.

De reden dat men gekozen heeft voor de toevoeging ‘Amsterdam’ is om de nadruk te leggen op de Nederlandse oorsprong. De Hema hoopt zich zo beter te kunnen onderscheiden in de VS en Canada.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Hema in Spanje[/su_note]

Spanje

In Spanje blijven de Hema’s gewoon Hema heten, daar komt dus geen ‘Amsterdam’ bij. De winkelketen heeft op dit moment vestigingen in Madrid en Barcelona maar de Hema heeft al eerder aangegeven te willen uitbreiden in Spanje.

De Hema opende in 2014 in Madrid de eerste winkel waarna dit uitgroeide naar een totaal van 9 winkels. In Madrid zijn 5 vestigingen te vinden terwijl de Hema in Barcelona inmiddels 4 winkels heeft.

Klik hier voor de locaties van de Hema winkels in Madrid en Barcelona.

Doelgroep

Volgens Hema worden de winkels door de Spanjaarden erg goed ontvangen en vindt men de producten erg leuk om te kopen. Uiteraard gaan de in Spanje wonende Nederlanders en Belgen erg graag naar de Hema maar dat is voor de winkelketen niet de belangrijkste doelgroep.

Online

Weliswaar heeft de Hema in Spanje al meerdere keren aangekondigd dat ze de producten ook via internet willen gaan verkopen in Spanje maar tot op de dag van vandaag is dat nog niet mogelijk. Veel Nederlanders en Belgen die graag naar de Hema zouden willen gaan wonen niet in of in de buurt van Barcelona en Madrid en dus zou het online kopen een mogelijkheid zijn om toch bij de Hema in Spanje te kunnen kopen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Zou de Hema hier ook haar befaamde rookworsten gaan verkopen? En hun drop? Tompoezen, vlaaien? mjammie, dat zou wel leuk zijn….

Hema Amsterdam slaat ook helemaal nergens op. De a in Hema staat al voor Amsterdam. Terecht dus dat het in Spanje gewoon Hema gaat heten.

Ze doen maar.
Hema is voor mij 0 toegevoegde waarde voor mijn verblijf in Spanje.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.