Camping Tarragona alleen voor gasten met negatieve coronavirus PCR-test

Camping Tarragona alleen voor gasten met negatieve coronavirus PCR-test
Beeld: Google Street View

Camping Tarragona alleen voor gasten met negatieve coronavirus PCR-test

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een camping in de provincie Tarragona is de eerste van heel Spanje waar een deel van de camping alleen beschikbaar zal zijn voor die gasten die bij een PCR-test negatief op COVID-19 zijn getest. Deze coronavirus-vrije gasten mogen daarna op dat deel van de camping zonder enige corona-maatregelen zoals de social distance van 1,5 meter en het verplichte mondkapje wanneer deze social distance niet te handhaven is van hun vakantie genieten.

Camping Trillas Platja in Tamarit bij Altafulla in de provincie Tarragona (Catalonië) is de eerste camping van heel Spanje waar speciale plaatsen zijn voor gasten die volgens een uitgevoerde PCR-test niet besmet zijn met het coronavirus. Het gaat om een deel van de camping dat ‘Paradise’ heet en bestaat uit bungalows en percelen wat nu een mini-camping binnen de hele camping zal worden.

Het proces voor de gasten die in ‘Paradise’ willen verblijven is als volgt: wanneer de gast een boeking maakt moet deze een vragenformulier invullen waarin vragen staan over de gezondheidssituatie van alle leden van het reisgezelschap. 

Eenmaal bij de camping aangekomen moeten alle leden van de reservering/familie een PCR-test ondergaan. Deze test heeft een kostprijs van 100 euro waarvan de helft betaald wordt door de klant en de andere 50% voor rekening is van de camping. Deze tests worden ‘s morgens gedaan waardoor men 8 uur later in de namiddag de uitslagen heeft.

Terwijl de gasten wachten op de uitslag van de PCR-test mogen zij niet vrij op de camping rondlopen en moeten zij binnen hun gekozen accommodatie verblijven. Die bewegingslimiet wordt opgeheven zodra bekend wordt dat de gasten negatief op COVID-19 zijn getest. Zijn een of meerdere gasten positief op COVID-19 getest dan mogen ze niet in ‘Paradise’ verblijven.

Het probleem met deze vorm van kamperen is wellicht wel dat de gasten die in het ‘Paradise’ deel verblijven van de Camping Trillas Platja in Tamarit gedurende hun verblijf dat deel van de camping niet mogen verlaten. Doen ze dat wel dan moeten ze een nieuwe PCR-test laten uitvoeren en zijn de kosten voor de gast. Dus uitstapjes maken, naar een supermarkt of de stad gaan en zelfs naar het strand gaan zouden dus in principe niet mogen. 

De camping ‘libre de covid’ of ‘covid-free’ biedt plaats aan zo’n 200 gasten die kunnen kiezen tussen 50 bungalows en diverse percelen voor een tent, caravan of camper. Deze mini-camping binnen de Camping Trillas Platja beschikt over alle faciliteiten zoals een eigen winkel, zwembaden, miniclub voor de kinderen en ruimte om te sporten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.