Geen verplichte quarantaine meer voor Engelsen die uit Spanje reizen

Geen verplichte quarantaine meer voor Engelsen die uit Spanje reizen
Beeld: 123rf

Geen verplichte quarantaine meer voor Engelsen die uit Spanje reizen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Britse reizigers kunnen sinds 21 juni zonder de verplichte 14-daagse quarantaine naar Spanje reizen maar op dit moment moeten dezelfde Engelse reizigers na thuiskomst in Engeland wel 14 dagen in een verplichte quarantaine. Dat heeft ervoor gezorgd dat veel Engelse vakantiegangers besluiten nog niet op vakantie te gaan naar Spanje. Maar vanaf 10 juli gaat dat veranderen voor de reizigers uit Engeland maar voor de inwoners van Schotland, Wales en Noord-Ierland geldt voorlopig nog wel een quarantaine.

In eerste instantie wilde Spanje de verplichte quarantaine voor de Engelse reizigers ook na opening van de grenzen op 21 juni aanhouden maar uiteindelijk en onder druk van o.a. de toeristensector koos de Spaanse regering ervoor geen verplichte 14-daagse quarantaine in te stellen voor de Britse reizigers.

Maar vanuit het Verenigd Koninkrijk kwam er een ander geluid en alle reizigers, Britten en niet Britten, moeten na een reis naar het buitenland bij thuiskomst in het Verenigd Koninkrijk wel verplicht 14 dagen in quarantaine. In Engeland (let op dus niet heel Groot Brittannië) heeft men besloten dat deze quarantine vanaf 10 juli niet meer verplicht is.

In Schotland en Wales heeft men nog geen beslissing genomen over de verplichte quarantaine en voorlopig blijft de situatie voor reizigers uit Schotland en Wales hetzelfde. Noord-Ierland heeft al aangegeven de quarantaine verplicht te houden.

Conclusie

Voor Engeland geldt dus dat reizigers (zowel die met als die zonder Engelse nationaliteit) vanuit Spanje, Frankrijk en Duitsland vanaf 10 juli niet meer verplicht in quarantaine hoeven te gaan na aankomst in Engeland terwijl dat voorlopig nog wel verplicht zal zijn in Noord-Ierland, Schotland en Wales. Deze situatie kan uiteraard wijzigen wanneer men in Schotland en/of Wales een andere beslissing neemt.

Ter verduidelijking

Groot-Brittannië is een eiland ten noordwesten van het Europese vasteland en daarvan gescheiden door het Kanaal. Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Schotland en Wales en vormt samen met Noord-Ierland en een deel van de kleinere Britse Eilanden het Verenigd Koninkrijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.