Grens Spanje blijft voor Marokko, Algerije en China gesloten

Grens Spanje blijft voor Marokko, Algerije en China gesloten
Beeld: 123rf

Grens Spanje blijft voor Marokko, Algerije en China gesloten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze zaterdag 4 juli middernacht gaan de grenzen voor landen die niet bij de Europese Unie horen weer open in Spanje. Maar net zoals de overige EU-landen gaat het om een gereduceerd aantal van slechts 15 landen. In het geval van Spanje mogen de reizigers uit 12 landen zonder verplichte 14-daagse quarantaine naar Spanje reizen maar zijn er drie landen die nog niet op de lijst staan.

Vanaf 1 juli kunnen de reizigers uit 15 landen die niet bij de Europese Unie horen weer naar de EU-landen reizen. Maar om naar Spanje te reizen moeten deze reizigers nog even wachten tot zaterdag 4 juli want de Spaanse autoriteiten hebben nog even gewacht met het heropenen van de buitengrenzen.

De zogenaamde binnengrenzen van de EU zijn voor diverse landen op 15 juni open gegaan terwijl dit in Spanje 21 juni was. Maar reizigers uit andere landen die niet bij de EU horen kunnen pas sinds 1 juli naar de EU-landen reizen nu dat de buitengrenzen weer zijn geopend. Op 1 juli gingen ook de grenzen tussen Spanje en Portugal weer open.

Maar dat geldt niet voor de hele wereld en ook nog niet voor Spanje. Ten eerste zal Spanje pas op 4 juli de buitengrenzen openen en zal dit net zoals bij de overige EU-landen slechts zijn voor 12 landen en eventueel 15 landen, afhankelijk van wat deze 3 landen doen met de EU-reizigers.

Zoals te lezen is in een nieuw artikel in de Staatscourant BOE-A-2020-7140 gaan de grenzen deze zaterdag 4 juli open voor de reizigers uit: Thailand, Australië, Canada, Zuid-Korea, Japan, Georgië, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Tunesië en Uruguay.

In het geval van Marokko, Algerije en China is de opening van de grenzen afhankelijk van een wederkerigheid, dat wil zeggen dat als de Spanjaarden naar deze landen mogen reizen, de reizigers uit Marokko, Algerije en China ook weer naar de Europese Unie en dus ook Spanje mogen reizen. 

In het geval van Marokko blijven de grensovergangen in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla ook nog gesloten.

Wat betreft de wederkerigheid van het toelaten van Spaanse reizigers in de landen zijn er slechts 4 landen van de lijst van 15 die op dit moment Spaanse reizigers toelaten, te weten Servië, Montenegro, Tunesië en Zuid-Korea (met 14-daagse quarantaine). De overige landen laten (nog) geen Spaanse reizigers toe.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.