Ryanair cabinepersoneel Spanje kondigt 12 nieuwe stakingsdagen aan in juli

Ryanair cabinepersoneel Spanje kondigt 12 nieuwe stakingsdagen aan in juli
Beeld: @USOConfe / twitter

Ryanair cabinepersoneel Spanje kondigt 12 nieuwe stakingsdagen aan in juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje heeft de afgelopen zes dagen op 24, 45, 26, 30 juni en 1 en 2 juli gestaakt wat voor honderden vertraagde en geannuleerde vluchten van Ryanair heeft gezorgd in Spanje. Maar het doel van de vakbonden USO en Sitcpla is niet bereikt en dus wordt het Ryanair cabinepersoneel in Spanje opnieuw opgeroepen om op 12 dagen in juli te gaan staken.

Die nieuwe stakingsdagen moeten plaatsvinden op 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 en 28 juli bij de tien luchthavens in Spanje waar Ryanair een basis heeft, te weten Madrid, Málaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca.

De afgelopen stakingsdagen op 24, 45, 26, 30 juni en 1 en 2 juli hebben in Spanje al voor circa 200 geannuleerde en circa 1.000 vertraagde vluchten gezorgd waardoor tienduizenden reizigers de dupe waren.

Volgens de woordvoerders van de vakbonden USO en Sitcpla zijn de doelen van het cabinepersoneel niet bereikt omdat Ryanair nog steeds niet meegaat in de eisen waarbij ook geklaagd wordt over het feit dat de Ierse luchtvaartmaatschappij het recht op staken van het personeel heeft geschonden. 

Er wordt geklaagd over de onbewogenheid van Ryanair door niet naar de werknemers te luisteren en liever tienduizenden passagiers op de grond laat staan dan aan de onderhandelingstafel te gaan zitten om te praten over een overeenkomst volgens de Spaanse wet, iets waar Ryanair nu niet aan voldoet.

Ga naar de inhoud