Zeeman opent eerst winkel in Málaga en vijfde vestiging in Andalusië

Zeeman opent eerst winkel in Málaga en vijfde vestiging in Andalusië
Beeld: via Zeeman / web

Zeeman opent eerst winkel in Málaga en vijfde vestiging in Andalusië

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Zeeman heeft in Málaga een nieuwe winkel geopend. Het is de eerste Zeeman vestiging in de hoofdstad van de Costa del Sol, maar de Nederlandse textielketen heeft nu vijf vestigingen in Andalusië. In Spanje wordt Zeeman ook wel de ‘Primark holandés’ genoemd, maar die titel is niet helemaal correct. De nieuwe winkel in Málaga is tevens de 172e vestiging in heel Spanje.

Met deze nieuwe opening zet het Nederlandse bedrijf, na eerdere uitbreidingen in het oosten en noorden van het Spaanse vasteland, een volgende stap in zijn streven naar groei in het Zuid-Spaanse Andalusië. De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten ook wel de ‘Nederlandse Primark’ genoemd wordt. Zeeman heeft op dit moment 172 winkels in Spanje en telt meer dan 950 medewerkers.

Onlangs is de nieuwe winkel in Málaga geopend. De winkel, gevestigd aan de Paseo de los Tilos in de wijk Cruz de Humilladero, heeft al de eerste tevreden klanten mogen ontvangen. Het is de vijfde vestiging in Andalusië, met winkels in plaatsen zoals Guadix (Granada), El Ejido (Almería), Granada en de gemeenten Montilla en Lucena in Córdoba.

In tegenstelling tot andere grote modemerken heeft Zeeman geen ‘prime’-locaties of een locatie in het centrum van steden nodig, maar kiest het voor locaties in de wijken om beter bij hun klanten te kunnen komen. Met meer dan honderdzestig winkels in Spanje is de Nederlandse keten trots om een ​​referentiepunt te zijn voor het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige textielproducten en basiskleding voor het hele gezin, inclusief baby- en kinderkleding, ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken en panty’s. “Altijd voor de laagst mogelijke prijs”.

Zeeman in Spanje

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Girona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Girona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lleida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León, de Valencia regio en MurciaKLIK HIER  voor de kaart van Spanje met alle Zeeman winkels.

Over de oer-Hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden.

Ga naar de inhoud