De zoektocht naar de Belgische Tim die maanden geleden in Andalusië verdween

De zoektocht naar de Belgische Tim die maanden geleden in Andalusië verdween
Beeld: via canva.com & politie belgië

De zoektocht naar de Belgische Tim die maanden geleden in Andalusië verdween

De Belgische politie heeft onlangs een opsporingsbericht geplaatst op hun website over de verdwijning van Tim Paelinck, een 37-jarige Belg. Sinds 23 maart 2024 is Tim spoorloos verdwenen in de Spaanse regio Andalusië. Dit heeft geleid tot een langdurige zoektocht die al maanden aan de gang is. Tim werd voor het laatst gezien in Casares in de provincie Málaga, maar zijn auto werd bijna een maand later gevonden in Granada.

De politie vraagt om hulp van het publiek en getuigen die informatie hebben over de verdwijning van Tim worden verzocht contact op te nemen met de autoriteiten. Het is van groot belang om meer details te achterhalen om de vermissing van Tim op te lossen en hopelijk hem veilig terug te vinden.

Tim, een man van 1m80 lang, is voor het laatst gezien in Casares, een dorpje nabij Estepona in de provincie Málaga. Op 23 maart vertrok Tim met zijn auto, die later door de politie werd gevonden in Granada. Dit was het laatste concrete bewijs van zijn aanwezigheid.

De Spaanse politie heeft sinds Tim’s verdwijning niet stilgezeten. Er zijn verschillende zoekacties georganiseerd, waarbij geavanceerde middelen zijn ingezet. Speurhonden hebben het gebied uitgekamd, op zoek naar enig spoor van Tim. Daarnaast is er zelfs een helikopter ingezet om vanuit de lucht te zoeken naar aanwijzingen die zouden kunnen leiden tot zijn verblijfplaats.

Gezien Tim’s Belgische nationaliteit en zijn banden met Sint-Niklaas, is ook de Belgische politie bij de zaak betrokken geraakt. Onlangs hebben ze een officieel opsporingsbericht uitgestuurd, wat de zoektocht naar een nieuw niveau tilt.

De Belgische politie heeft een gratis nummer (0800 30 300) beschikbaar gesteld waar mensen met informatie contact kunnen opnemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om via e-mail (opsporingen@police.belgium.eu) te reageren.

In Spanje heeft de stichting SOS Desaparecidos ook een melding geplaatst in het Spaans om meer aandacht aan Tim’s verdwijning te geven en te helpen bij de zoektocht naar Tim, die volgens familie dringende medische hulp nodig heeft. 

De familie van Tim speelt een cruciale rol in de zoektocht. Naast het nauw samenwerken met de autoriteiten, hebben zij ook zelf initiatieven genomen om de aandacht op Tim’s verdwijning te vestigen. Ze hebben een telefoonnummer (0476/66.91.74) beschikbaar gesteld waar mensen rechtstreeks met hen contact kunnen opnemen met eventuele informatie.

De emotionele impact op de familie is immens. Ze leven al maanden in onzekerheid, niet wetend of Tim ergens rondzwerft of mogelijk in een ziekenhuis ligt. Deze onzekerheid wordt verergerd door de wetenschap dat Tim dringend medische hulp nodig heeft, wat de urgentie van de zoektocht verder onderstreept.

tim paelinck 24 12702
Ga naar de inhoud