skip to Main Content
Hond valt eigen familie aan nabij Barcelona
Voorbeeldfoto / Wikimedia

Hond valt eigen familie aan nabij Barcelona

BARCELONA – Een hond van het Akita ras heeft diverse leden van zijn eigen familie aangevallen. De hond heeft nog door onbekende reden de moeder van de familie zwaar toegetakeld en de vader en zoon verwond voordat de hond werd neergestoken door een andere zoon.

De Akita hond behoorde toe aan een van de zoons die de hond had overgenomen van een andere persoon. Maar op straat in de stad Mataro nabij Barcelona viel de hond plots de moeder van de zoon aan en wist de hond ook de zoon zelf en zijn vader te verwonden.

De 60-jarige moeder werd op meerdere plaatsen flink gebeten en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht terwijl de 65-jarige vader en een van de zoons van 25 jaar oud ook gewond raakten. De tweede zoon wist tijdens de gewelddadige aanval een mes te pakken te krijgen en stak de hond meerdere keren waarna deze overleed.

De Akita of Akita Inu is een hondenras dat oorspronkelijk uit Japan afkomstig is. In Spanje wordt deze hondensoort gezien als een potentieel gevaarlijk ras ofwel een ‘raza peligrosa’.  Oorspronkelijk werd het ras gebruikt als jachthond op groot wild, tegenwoordig is het vooral een gezelschapsdier en waakhond.

De Akita is een trouwe hond, iets dat werd verteld in het waargebeurde verhaal van de trieste film Hachiko met Richard Gere (wie kent de film niet, huil). Maar in Spanje staat de Akita samen met de hondenrassen Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu op de lijst van potentieel gevaarlijke honden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 56 reacties
 1. heb zelf een akita kan alleen zeggen een akita kun je na aanschaf nooit meer weg doen dat zie je ook in de film hatchi hij kiest zijn baas en het is zeker een hond die met respekt behandeld wilt worden en zeker niet met zich laat sollen mijn akita zou het nooit in zijn hoofd halen om mij en me familie aan te vallen om de dood eenvoudige reden hij houd van ons wij zijn goed voor hem en hij voor ons en dat al 5 jaar lang

  1. Joyce en Shadow,
   ik lees geen enkel medeleven van jullie hoe het nou gaat met die oudere dame door die Akita ernstig gewond raakte.
   Jullie hebben blijkbaar meer gedachte voor jullie trouwe maatjes, die volwassenen kunnen omduwen en beren kunnen doden.
   “Hulphond”, waarvoor dan ?
   Als waakhond in jullie afgesloten finca ? Ja, dan OK.
   Maar als jullie daarmee over de straat gaan, dan vind ik jullie onverantwoord, al-dan-niet met muilkorf, en let op, worden die honden ouder, dan worden ze minder betrouwbaar en kunnen ze in razernij ontstaan.
   Ik heb mijn hele leven grote honden gehad, dus ik weet ik over praat.

 2. Ik heb zelf een Akita als hulphond. Het zijn de trouwste maatjes die je maar kunt hebben. Een Akita is niet geschikt voor iedereen. Zij moeten zelf hun baas kiezen er moet een klik zijn tussen hond en baas. Een Akita is geen poolhond, maar een jachthond. Gefokt in Japan voor de berenjacht en om de dorpen te beschermen. Het is Japans erfgoed, en een heel mooi puur ras. Ze zijn onnoemelijk sterk, kunnen met hun poten al een dier wegslaan. Ze kunnen een volwassen man omduwen. Als ik zo naar zijn nagels kijk, heeft hij veel te weinig beweging. Een Akita moet continu getriggerd worden met nieuwe uitdagingen en zich niet gaan vervelen. Een verveelde Akita is een ongeleide projectiel en kan van alles gaan doen, dus ook uitvallen naar anderen. Zowiezo zijn Spanjaarden niet goed voor honden. Ze leggen ze vaak vast op hun erf en geven ze niet de aandacht die de honden nodig hebben. Een Akita is een ras apart, geen hond voor beginners of luie mensen. Het is dus niet de schuld van de honden, maar van de bazen. Een Akita heb jevoor het leven, besef dat goed.

  1. Geweldige reactie Joyce het is ook een maatje van je als hij goed word behandeld misschien is i wel eens gepest of achtergelaten door hun ..dat staat dan ook niet in die berichten ..

   1. De hond wordt meestal in zo’n verhaaltjes de schuld gegeven….
    Spijtig…
    Maar wat doet die zoon met een mes op straat?????
    Zal ook weer 1 of ander krapul zijn 😤

 3. Nog even op mijn vorige berichtje, al die poolhonden hebben ca. 1/4 wolf in zich,
  daar mag je ook rekening mee houden, het zijn tamelijke solitaire dieren. En de opvoeding is uiteraard van belang…..maar veel ouders mogen daar ook een lesje uithalen wat de kinders betreft. Mijn hemel.

 4. Ik heb al 42 jaar asielhonden en met name grote honden zoals herders /galgos
  Het is vreselijk wat er gebeurd is, en ik neem aan dat de vorige eigenaar hem niet voor niets heeft weggedaan, waarschijnlijk heeft de hond een tumor of zoiets in zijn kop gehad. Heel triest. En dan een waarschuwing: AAI NOOIT EEN VREEMDE HOND ZONDER TE VRAGEN OF HET WEL MAG……..ik haat mensen die hun kinderen zomaar laten gaan en of het zelf doen. De meeste eigenaren stellen het niet op prijs en de
  hond vaak nog minder. Dus ook niet een zgn, zielepiet bij de supermarkt,……..
  TOCH vind ik dieren leuker dan mensen ………

 5. Heb de (archief ?) foto nog eens bekeken en zo’n Akita ziet er echt wèl uit als een knuffelbeest !

  Ik zou ‘m ook zomaar hebben kunnen aaien bij de supermarkt…

  Schijn bedriegt kennelijk.

  1. Wat lafhartig om annoniem te reageren.
   Volgens mij ben jij zo een dieren mishandelaar. Die overal vergif neer legt.
   Zielig figuur.

   1. Het anoniem reageren hangt me hier (en ook op andere fora) al tijden de keel uit. Het zijn nl. altijd dezelfde verknipte geesten die hier hun maffe denkwijze danwel gebrek aan intelligentie ten toon spreiden onder een synoniem. Te laf om te laten zien we ze nu eigenlijk in het echt zijn. Tijd dat de moderator hier eens een einde aan maakt.
    Heb je een vuile bek, laat maar eens zien wie je bent dan….

    1. Zulk reactie en anoniem kan alleen van Turken of Marrokakken zijn want zij dierenhaters en vinden dat honden stinken.

   2. Op basis van aannames iemand een zielig figuur noemen……??? Ik hoop dat die hond n betere reden had om die mensen aan te vallen anders is hij web terecht aan zijn eind gekomen. Leer respect op te brengen voor een anders mening ook al is die anders dan die van jezelf. Je weet immers niet waarom iemand die mening gebaseerd heeft waarmee ik niet wil zeggen dat er een reden zou kunnen zijn met gif te rotzooien maar dat is dan weer mijn mening.

  2. Val niet alle honden af omdat een hond zijn plaats s vergeet er zijn meer agressieve mensen als honden dat is mijn mening

   1. Een hond doet nooit zomaar iets. Dit in ogenschouw nemende; dan moet zo’n hondje meerdere keren gestoken worden? Leermaker blijf bij je leest; als je niets weet over hond en ras, blijf er dan van af!

  3. Anoniem, ik persoonlijk, heb een grote hekel anonieme reageerders, ik haat ze serieus. Kennelijk is er met jou wat vervelends gebeurd in je troosteloze bestaan, dat je zo uit je plaat moet gaan. Welnu, wat het ook geweest is, ik gun het je van harte. Geen enkel dier wordt vals geboren ook jij niet!

   1. Met mensen kun je praten in voor beide partijen begrijpelijke woorden en daar gaat het al vaak mis (zie ook de rracties hier) Dieren kunnen ook pfims communiceren maar op hun reigen wijze. Om deze communicatie goed te kunnen laten verlopen moet de mens deze signalen leren begrijpen en op juiste waarde weten te kwalificeren. En dan nog kan een dier ogenschijnlijk onverwacht reageren om bijvoorbeeld redenen die in het verleden liggen. Dit maakt bepaalde mensen angstig hetgeen ze uitten in in dit geval aversie tegen honden en vooral die honden die hen de baas zijn een vanuit hun perspectief hele logische reactie. Als je als kind ooit bent aangevallen door n hond van dit kaliber is de kans groot dat het nooit je grootste vrienden zullen worden.

 6. Tja, zelf onlangs een gevaarlijke situatie meegemaakt, je kent dat wel bij de supermarkt, er ligt altijd wel een hond(je) aan de lijn waarvan het baasje eventjes de inkopen doet, ze kwispelen en wat doe je als hondenliefhebber ff een aai over het bolletje, nou dat deed ik dus onlangs ook bij een rottweiler, hij zag er lief en onschuldig uit, ik aai de hond en zonder ook enige aanleiding greep ie naar mijn arm die kon ik wonder boven wonder snel terug trekken waarna de hond naar mijn buik greep, als de hond niet was aangelijnd was het erg slecht voor me afgelopen, stond te trillen op mijn benen.
  Nou heb ik aan iemand gevraagd hoe dat komt dat een hond zo reageert, het antwoord was duidelijk, zijn eerste advies was, een hond niet van bovenaf benaderen dat ziet ie als een dreiging, een tweede advies was, je moet gewoon met je poten van andermans hond afblijven, ik heb het me te harte genomen.

 7. Hola. Een hond adopteren is misschien heel nobel maar echt te vermijden vooral als men de voorgeschiedenis niet kent….en dan nog. Als het niet klikt tussen hond en eigenaar(s) kan er elk moment iets gebeuren in stress-situaties. Neem een hond die past bij uw karakter, liefst uit het nest en meestal kiest hij u !

 8. 😱😱😱😱😱allereerst: SHOCKINGGG!! Dat dit is gebeurd, daar heeft niemand het over…😢 wat vreselijk voor die moeder en die man en zoon😓😓 maar dan nog meer SHOCKING: hij steekt gewoon zijn hond neer? Of de hond van zijn broer???😓😓😓😓 dat moet toch ook vreselijk geweest zijn. Hoe steek je in godsnaam een ‘eigen hond’ neer? Wat een bizarre situatie….adrenaline misschien? En hoe komt in godsnaam zo’n prachtige oprechte pure mooie hond tot zo’n aanval van familieleden nog wel…it is beyond me.
  Wie weet wat ze met die hond gedaan hebben.
  It all cones down to people interacting with dogs…en dan zeggen ze werkelijk dat het een gevaarlijk ras is?!?!? Er is maar 1 gevaarlijk ras en dat is de mens…
  Zo jammer dit eenzijdige verhaal en naast dat uoteraard de familie er slecht van af komt, is het de mooie akita die het onderspit delft..
  🤔😓😓😓😓

  1. Helemaal mee eens. Mijn advies is ook blijf van vreemde honden af. En voor de eigenaren bind je hond niet ergens vast om een boodschap te doen.
   Verder moet men niet zo emotioneel reageren op een half verhaal. Dat het gebeurt is al erg genoeg.

 9. Ter info:
  “…Iedereen (zelfs jonge kinderen) weten precies wanneer een hond dreigt met grommen of tanden ontbloten, maar geen enkel jong kind en zelfs heel weinige volwassene herkennen niet of een hond onzeker is en stress heeft. En dus ook niet of een hond mogelijk uit angst gaat bijten.
  Dat blijkt uit onderzoek van Dr Sarah Rose en Grace Aldridge van de Staffordshire University. Volgens Dr. Rose zijn het hoofdzakelijk jonge kinderen die de grootste kans lopen om gebeten te worden.
  Elk jaar belanden in het Verenigd Koninkrijk 1200 kinderen op de eerste hulp. Ook in Nederland en België is de gemiddelde leeftijd van slachtoffers van bijtwonden 5 jaar, aangevend dat het ook hier vooral kleine kinderen zijn die gebeten worden en dan nog meestal van hun eigen hond. …”

 10. Een hond heeft altijd een goede reden om aan te vallen. Niet in balans gebracht bij de opvoeding, pijn, dominantie toegestaan, of geërgerd door de mens waardoor hij zich verdedigt. Bij zulke rassen moet men een directe en consequente opvoeding geven om zo een hond in balans te hebben. Het ligt zeker niet aan het ras maar aan de mens.

 11. Akita’s zijn heel speciale honden en niet geschikt voor zomaar iemand. Zo’n hond overnemen zou ik niet gauw doen. Ik weet niet hoe liefdevol een Spanjaard over het algemeen met een hond omgaat maar vergeven kunnen ze niet.

  1. Martin, insinueer je nu dat “een Spanjaard over het algemeen” wel eens minder liefdevol met een hond zou kunnen omgaan dan andere volkeren?

   1. De zuidelijke culturen en volken van rondom de middellandse zee gaan inderdaad vaak minder liefdevol om met dieren. Individuele uitzonderingen daargelaten. Denk aan de stierengevechten. Vaak worden straathonden daar geschopt en geslagen. Voor veel dieren is het leven daar ellende

    1. Vele Spanjaarden houden niet van dieren. Honden worden ook vals gemaakt, een hond vergeet niets. Wat denk je
     van het stieren vechten, de galgo honden. Stieren doden voor de lol en galgo ophangen, noem maar op. Ben goed voor de dieren. En mocht je een vechthond hebben dan moet je dubbel opletten, deze hond kent allen zijn eigen baas.

 12. Ja zoals sommige zeggen enkel mensen zijn gevaarlijk wij hebben nu al 13j de zelfde hond 2 kinderen en elke zomer en winter gaat onze hond Lucky mee op reis Italië Frankrijk Nederland nooit muilkorf loopt los op kamping prachtige hond zelfs onze border heeft hij nooit iets gedaan ik denk dat de opvoeding de grootste rol speeld net als bij kinderen een hond groot of klein is net een kind elke dag moet je er voor zorgen meer niet maar honden zijn mooi en schatig als ze klein zijn grootste fout van de mens na pupy periode worden ze 7op10 verwaarloost en ja dan worden ze een probleem en honden vergeten nooit dankje voor dit ras af te schilderen!!!😒

 13. Miel jonge waarschijnlijk bij de eigenaar of…de vorige eigenaar,wel vreemd dat er een van die gasten met een mes in zijn zak loopt dan klopt er al iets niet,mijn kinderen lopen in ieder geval niet met een mes rond

 14. Als de eigenaar zich aan de wet had gehouden (muilkorf), dan had er dus niets kunnen gebeuren.
  Kennelijk toch niet zomaar dat dit hondenras in deze categorie is ingedeeld.
  Ik zie een Golden Retriever nou niet zo snel iets dergelijks doen evenmin als een Border Collie…

 15. Ik had een reactie, maar die kwam waarschijnlijk iet aan. Eigenaars van gevaarlijke honden moet een muilkorf hebben. Dit was hier niet het geval, zodat waarschijnlijk ze ook nog een boete krijgen.

 16. Geen enkele reactie ? Dat een hond mensen aanvalt is duidelijk niets bijzonders. Gelukkg heeft men dat monster kunnen afmaken ! Hopelijk beseft ‘het baasje’ nu ook dat honden onbetrouwbaar zijn en grote honden bovendien uitermate gevaarlijk. Voor de vele hondenminnaars op dit forum ligt de oorzaak ongetwijfeld bij de eigenaar.

  1. graag even een reactie op alle mensen er bestaan geen slechte honden alleen slechte eigenaars die een hond niet opvoeden zoals het hoort en als je niet zeker weet dat je zo.n dominante hond aankan begin er niet aan er is geen een hond die slecht of gevaarlijk is alleen een mens is gevaarlijk
   dank u wel
   don juan

   1. Ik kan mijn honden zelfs een kus geven op hun neus als ze aan het eten zijn, het ligt echt aan de opvoeding of een hond aanvalt of bijt. Fout ligt altijd bij de mens.

   2. In de stadswijk geen muilkorf om en een mes binnen handbereik, dat zegt mij wel iets over het kaliber van de eigenaren van deze jachthond op groot wild. (beren)
    Zolang zulke mensen zo’n dier aanschaffen, mag je die mensen als gevaarlijk beschouwen.
    Wat moet je nou met zo’n dier ? Heus, je haalt je een pak ellende op je nek.
    Ik zou me geen raad weten als mijn hond iemand te grazen zou nemen.
    Om alle risico’s te vermijden, zou het verboden moeten worden om zo’n dier aan te kunnen schaffen.

    1. Je weet denk ik niet waar je over praat. Ik heb zelf een Akita en dat is een schat. Het ligt echt aan hoe jij als eigenaar de hond hebt opgevoed. Dit geld voor elke hond ongeacht het ras. En ja een akita is geen beginners hond. Maar weten jullie wel dat ze van oorsprong ook werden gebruikt om de kinderen in de dorpen te beschermen. Dus is er zeker iets niet ok geweest als de hond zijn eigen familie aanvalt.
     En als je weet dat je hond een verleden heeft muilkorf hem dan.

    2. Dat is het allerbeste maar dan ook alle auto’s stopzetten want wie door een auto wordt gegrepen verteld het vaak niet na.En verder zullen mensen moeten accepteren dat ze met dieren te maken die kunnen aanvallen. Zo’n dier moet dan accepteren dat hij maar 1x de kans krijgt een onschuldig slachtoffer te maken. Gelukkig heeft de familie er dit keer zelf voor gezorgd want je moet er toch niet aan denken dat zo’n dier nog meer slachtoffers maakt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by