Hond valt eigen familie aan nabij Barcelona

Hond valt eigen familie aan nabij Barcelona
Beeld: Voorbeeldfoto / Wikimedia

Hond valt eigen familie aan nabij Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een hond van het Akita ras heeft diverse leden van zijn eigen familie aangevallen. De hond heeft nog door onbekende reden de moeder van de familie zwaar toegetakeld en de vader en zoon verwond voordat de hond werd neergestoken door een andere zoon.

De Akita hond behoorde toe aan een van de zoons die de hond had overgenomen van een andere persoon. Maar op straat in de stad Mataro nabij Barcelona viel de hond plots de moeder van de zoon aan en wist de hond ook de zoon zelf en zijn vader te verwonden.

De 60-jarige moeder werd op meerdere plaatsen flink gebeten en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht terwijl de 65-jarige vader en een van de zoons van 25 jaar oud ook gewond raakten. De tweede zoon wist tijdens de gewelddadige aanval een mes te pakken te krijgen en stak de hond meerdere keren waarna deze overleed.

De Akita of Akita Inu is een hondenras dat oorspronkelijk uit Japan afkomstig is. In Spanje wordt deze hondensoort gezien als een potentieel gevaarlijk ras ofwel een ‘raza peligrosa’.  Oorspronkelijk werd het ras gebruikt als jachthond op groot wild, tegenwoordig is het vooral een gezelschapsdier en waakhond.

De Akita is een trouwe hond, iets dat werd verteld in het waargebeurde verhaal van de trieste film Hachiko met Richard Gere (wie kent de film niet, huil). Maar in Spanje staat de Akita samen met de hondenrassen Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu op de lijst van potentieel gevaarlijke honden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.