Voor het eerst sinds 2012 minder auto’s verkocht in Spanje

Voor het eerst sinds 2012 minder auto’s verkocht in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – De verkopen van personenwagens in de maand juli zijn geëindigd op een aantal van 116.686 exemplaren, een 1,1% minder dan de 131.182 auto’s die in dezelfde maand vorig jaar werden verkocht. Het is de eerste keer sinds 2012 dat de verkopen in de maand juli gedaald zijn.

In de maand juli werden er in Spanje 116.686 personenwagens verkocht, een 11,1% minder dan dezelfde maand in 2018. Tussen begin januari en eind juli werden er in Spanje 809.159 personenwagens verkocht wat ook een daling is van 6,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Particulieren kochten 57.952 auto’s in juli en tot nu toe dit jaar 353.298 auto’s terwijl bedrijven in juli 40.452 auto’s kochten en tot nu toe dit jaar 255.348 personenwagens. De verhuurbedrijven kochten in juli 18.282 auto’s en tot nu toe 200.377 auto’s.

26,1% van de verkochte personenwagens in juli rijdt op diesel (gasoil), 61,7% op benzine (gasolina) en 12,2% op alternatieve brandstof zoals elektrische en op gas rijdenden auto’s.

Merken

Het meest verkochte merk in juli is Seat met 11.882 verkochte personenwagens terwijl het meest verkochte type auto de Dacia Sandero was in juli met 3.573 auto’s. Na Seat als meest verkochte merk staat Peugeot op de lijst met 8.276 verkochte auto’s gevolgd door Toyota met 6.264, Citroën met 6.241, Dacia met 5.518 en Fiat met 5.366 auto’s op de lijst.

Als wordt gekeken naar de types auto dan is dus de Dacia Sandero het meest verkochte model/type auto gevolgd door de Seat Leon met 3.534 en Seat Arona met 3.369 verkochte modellen/types auto’s.

Op de lijst van 10 meest verkochte modellen/types staan ook de Opel Corsa met 3.035, Nissan Qashqai met 2.937, Fiat 500 met 2.478, Citroën C3 met 2.180, Hyundai Tucson met 2.087 en de Renault Clio met 1.981 verkochte modellen/types.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

MInder huizen minder auto´s verkocht dus de volgende crisis zit er al weer volop aan te komen. Eigenlijk zijn we nog steeds niet uit de crisis die 2008 begon dus we krijgen een crisis over een crisis.

Iedereen bereid je maar weer voor op een flinke recessie deutche bank is aan het omvallen federal reserve heeft net de rentie weer een kwart % naar beneden geknald dus de banksters (gangsters) zijn weer goed op koers om de wereld weer een mooie grote som geld afte pakken mijn advies koop bitcoin.

Begrijp eerlijk gezegd niet waarom je de gebakken luchtmunt bitcoin aan de mensen aanraadt.Geef eens een grondige(buiten als dit of dat) reden waarom het zou stijgen.Voor mij is het een rage waar iedereen het moest hebben om te kunnen zeggen ik heb een bitcoin zoals de luchtmunt van fakebook dat er gaat aankomen.

En nu denken ze dat de CO 2 zal dalen met meer benzine auto’s laat me niet lachen deze zal nu juist zeer sterk stijgen : )

Een Diesel met filter is veel gezonder dan een benzine auto en dat weten ze echt wel maar het draait allemaal om zo goed mogelijk te kunnen graaien.

Klopt helemaal. Wij hebben een Citroën C3 Aircross met Adblue en een uitstoot van 101 MG en de benzine uitvoering zit op 130Mg.Dus dieselen wordt afgestraft.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.