Aantal buitenlandse toeristen in juni met 97,7% gedaald

Aantal buitenlandse toeristen in juni met 97,7% gedaald
Beeld: Freepik

Aantal buitenlandse toeristen in juni met 97,7% gedaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was natuurlijk te verwachten en de cijfers komen niet als een verrassing maar het aantal buitenlandse toeristen is in de laatste maand van de noodtoestand in Spanje met 97,7% gedaald ten opzichte van juni 2019. Er kwamen in juni 204.926 internationale reizigers/vakantiegangers naar Spanje. Frankrijk, Duitsland en Nederland staan in de top drie wat betreft meeste toeristen/reizigers.

Dat 2020 een rampjaar gaat worden wat betreft het internationale toerisme is duidelijk maar als men de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) en Frontur ziet dan wordt men daar niet vrolijk van. 

In juni 2020 kwamen er 204.926 buitenlandse vakantiegangers/reizigers naar Spanje. Dat is 97,7% minder dan de 8,8 miljoen toeristen die in juni 2019 naar Spanje kwamen.

Van begin januari tot en met eind juni zijn er in Spanje het eerste halfjaar 10.785.196 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen. Dat is 71,7% minder dan de 38,2 miljoen buitenlandse toeristen die in dezelfde periode in 2019 naar Spanje kwamen.

De grenzen in Spanje gingen na een lange noodtoestand pas op 21 juni open waarna het voor de EU-burgers en inwoners van Schengenlanden weer mogelijk was om naar Spanje te reizen. 

Nationaliteiten

Normaal gesproken staan de toeristen uit het Verenigd Koninkrijk altijd bovenaan de lijst maar dat is dit jaar in de maand juni geheel anders. Er kwamen in juni slechts 8.473 Britten naar Spanje terwijl er 64.895 Fransen, 33.740 Duitsers, 12.321 Nederlanders en 9.608 Belgen naar Spanje kwamen.

Het eerste halfjaar zijn er echter nog steeds 2 miljoen Britten naar Spanje gekomen terwijl dat 1,4 miljoen Fransen waren, 1,3 miljoen Duitsers, 472.123 Nederlanders en 327.196 Belgen.

Regio’s

Wat betreft de autonome regio’s waar de meeste buitenlandse toeristen naar toe gingen het eerste halfjaar van 2020 is er niet veel anders dan andere jaren. De Canarische Eilanden staan met een totaal van 2,7 miljoen toeristen nog steeds bovenaan de lijst gevolgd door Catalonië met 2,3 miljoen, Andalusië met 1,5 miljoen, Madrid regio met 1,4 miljoen, de Valencia regio met 1,2 miljoen en de Balearen met 433.852 vakantiegangers.

In de maand juni dit jaar was het echter een ander beeld en kwamen er 76.634 buitenlandse vakantiegangers naar Catalonië, 31.487 naar de Valencia regio, 28.382 naar de Balearen, 20.522 naar de Madrid regio, 14.183 naar Andalusië en slechts 2.201 naar de Canarische Eilanden.

Bekijk de cijfers over juni 2020 HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.