Juli afgesloten met 77 verdrinkingsdoden in Spanje

Juli afgesloten met 77 verdrinkingsdoden in Spanje
Beeld: 123rf

Juli afgesloten met 77 verdrinkingsdoden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De maand juli is afgesloten met 77 verdrinkingsdoden in Spanje. Dat zijn 17 doden minder dan in de maand juli 2019 toen er 94 verdrinkingsdoden werden geregistreerd. Tot nu toe zijn er in 2020 tussen begin januari en eind augustus 191 personen om het leven gekomen in het water in Spanje. 

Het aantal doden door verdrinking dit jaar tot eind juli is geëindigd op 191 doden, 41 minder dan het jaar daarvoor toen dat aantal 232 was aldus de gegevens van het Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS). 40% van alle doden door verdrinking werden geregistreerd in de maand juli.

In dit vreemde corona-jaar overleden er door verdrinking in de maand januari 21 personen, in februari 11 en in maart 13 personen. In april waren dat 10 personen, in mei 18 en in juni steeg dat mede vanwege meer vrijheden voor de Spanjaarden tijdens het de-escalatieproces naar 41 verdrinkingsdoden. Sinds 21 juni zijn de grenzen open in Spanje en mag iedereen vrij door het land reizen waardoor ook het aantal verdrinkingsdoden steeg naar 77.

Regio’s

De meeste verdenkingen vonden plaats in de Valencia regio met 32 doden gevolgd door Galicië met 26, Andalusië met 26, Catalonië met 20, Canarische Eilanden met 18, Balearen met 11 en Murcia met 9 verdrinkingsdoden.

Beeld: RFSS

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 35 jaar of ouder (in 74% van de gevallen). Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen (78%) met de Spaanse nationaliteit (88%) die in zee zijn verdronken bij stranden (56%) waar geen strandwachten (65%) aanwezig waren tussen 10 en 20 uur (71,4%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.