Kaart waar buitenlanders de meeste huizen zoeken in Spanje

Kaart waar buitenlanders de meeste huizen zoeken in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De woningsite Idealista heeft een kaart van Spanje samengesteld met daarop vermeld waar de buitenlanders op hun website zoeken naar woningen om te kopen of te huren. Daarbij is het geen verrassing dat het merendeel gezocht wordt aan de Spaanse kust met 19% aan buitenlandse en 81% aan Spaanse zoekopdrachten. De Duitsers zoeken het meest naar woningen op de Balearen terwijl de Portugezen zoeken naar koop- en huurwoningen in de provincie Huelva.

Als we kijken naar de top 5 van nationaliteiten dan zoeken de Britten naar woningen in 76 locaties terwijl dat bij de Duitsers 54 locaties, bij de Fransen 37 locaties, bij de Nederlanders 11 locaties en bij de Amerikanen 10 locaties zijn. De Belgen staan niet in de top 5 lijst met 3 locaties.

De Britten zoeken hoofdzakelijk woningen langs de Spaanse kust waar ze zoekopdrachten hebben uitgevoerd in 193 gemeenten. De Duitsers volgen met zoekopdrachten in 127 gemeenten terwijl dat bij de Fransen 54 gemeenten is.

Britten

Volgens de zoekopdrachten van Idealista zoeken de Britten hoofdzakelijk woningen aan de Costa del Sol, in de provincie Málaga waar de gemeenten Estepona, Torremolinos, Marbella en Málaga stad het populairste zijn. Ook Santa Eulalia del Río op Ibiza en Muxia in La Coruña (Galicië) staan op de lijst. Verder zijn er veel plaatsen op de kaart aangegeven met een Britse vlag.

Duitsers

De Duitsers zoeken hoofdzakelijk op Mallorca naar woningen, te weten in Deya, Canyamel, Cala d’Or, Santanyi en Cala Ratjada. Maar ook op andere plaatsen in Spanje wordt door de Duitsers gezocht zoals het Canarische Eiland La Palma en Gran Canaria.

Fransen

De Fransen zoeken veel naar woningen aan de Costa Brava zoals in gemeenten als Roses, Tossa de Mar, L’Escala en Sant Feliu de Guíxols in de provincie Gerona. Ook in de autonome regio Valencia wordt veel gezocht zoals in Meliana, Miramar, Cullera,  Peñíscola, Benicarló en Almenara.

Nederlanders

Het merendeel van de Nederlanders (Países Bajos) zoekt op Idealista naar woningen in de provincie Alicante waar met name Benissa en Jávea erg populair blijken te zijn. Verder staan er op de kaart Nederlandse vlaggen bij Gualta en Begur (Gerona), Torredembarra, Vila-Seca en El Perelló (Tarragona), El Perrellonet, Gandía en Benissa (Valencia regio), Sant Joan de Labritja (Ibiza), Adra (Almería) en vanwege de tv-reality ook Polopos en La Mamola (Granada). In het noordwesten van Spanje werd veel gezocht naar Bueu en Ribeira (Galicië) en Novales (Cantabrië).

Belgen

Als we kijken naar de Belgen (Bélgica) dan verschijnen en op de kaart 3 locaties, te weten Mont-roig del Camp (Tarragona), Ferrol (Galicië) en Gorliz (Baskenland).

Uiteraard zijn deze onderzoeksgegevens niet perfect en geeft het wellicht niet de realiteit weer maar het geeft wel een idee van de zoekopdrachten van buitenlanders op de website Idealista, de grootste woningsite van Spanje. Idealista heeft gekeken naar de IP-adressen van weer gezocht werd naar woningen. Idealista geeft aan dat het dus niet zozeer om de nationaliteiten gaat maar om de landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.